5 причини, поради които опитните шофьори купуват бели коли

  • 21.02.2019 9:50 /
  • 8622 /
  • 1
5 причини, поради които опитните шофьори купуват бели коли

Според авто блогъри, които киснат по цял ден в разни форуми из мрежата, бели автомобили си избират само хора, които страдат от лош вкус в тежка форма. 

Но опитните и разумни шофьори смятат, че тази цветова схема е най-практична от всички възможни. Защо опитни шофьори предпочитат "снежно белите" автомобили пред останалите? 

Неотдавна компанията BASF, която е специализирана, наред с много други неща, и в  производството на бояджийски продукти, публикува резултатите от проучване, според което най-често срещаният цвят на колите в света е белия. 

Трябва ли да мием колата през зимата? Съвети от опитен автобояджия

Да, колите в светли цветове не привличат ентусиазираните погледи на случайни зрители, но с право могат да се считат за най-практични. И този факт си има няколко обяснения наведнъж.

Проучванията показват, че белите автомобили по-рядко попадат в ПТП. Причината е, че те се виждат по-добре в автомобилния поток на пътя. Белите коли са напълно видими и в тъмното. 

Как картофите помагат срещу изпотяването на стъклата в колата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Белият цвят е най-достъпният по цева. При закупуване на кола за бял цвят на каросерията не се правят допълнителни плащания, тъй като това е основен цвят. 

Когато се предлагат на вторичния пазар, белите автомобили се продават по-лесно, тъй като по-лесно се намират части за каросерията на бяла кола.

Защо всеки шофьор трябва винаги да има 1 бутилка водка в колата

Смята се, че драскотини са по-малко забележими на белите коли. Това твърдение обаче е спорно. Все пак драскотини и мръсотия се виждат най-малко на сивите и сребристи коли.

Неоспоримо предимство на белите коли през  лятото е, че те могат да бъдат оставени под слънцето доста дълго време на открит паркинги, но няма да се нагреят толкова силно като цветните./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • факт
    21.02.2019 10:40
    М даа, бяла кола втора употреба от Сев. Италия на 110хил км карана от набор 1935г. това е масовото предлагане у нас , нищо ,че в Италия такситата са бели и на по 500хил+ . Честито!