Защо всеки шофьор трябва винаги да има 1 бутилка водка в колата

 • 03.12.2018 5:00 /
 • 62632 /
 • 8
Защо всеки шофьор трябва винаги да има 1 бутилка водка в колата

Колкото и да ни се струва странно, но водката има немалко приложение, радикално различни от първоначалното ѝ предназначение. За всеки шофьор 1 бутилка от този твърд алкохол, може да се окаже вълшебна пръчка в заплетена ситуация. 

40-градусовата напитка е много полезен продукт и всеки шофьор би да могъл да го използва по нестандартен начин. Половин литър от най-евтината водка е полезно да са намира в колата като неприкосновен запас, особено през зимата.

Водката е пръв помощник, ако колата няма електрическо подгряване на предното стъкло. 

Автолюбителят сутринта бърза както винаги за работа и няма време да чака докато моторът загрее и топлият въздух от системата за отопление разчисти леда от предното стъкло. В тази ситуация той отпушва шишето и излива част от съдържанието му върху заледеното стъкло. 

Спиртът, който се съдържа във водката, ще разтвори частично ледените наслоения, за да може чистачките на колата да ги разкарат от стъклото.

Когато внезапно (такова също се случва) свърши течността за чистачките, а до най-близката бензиностанция ще се влачите дълго по кишата на шосето, отново водката може временно да замени почистващата течност. 

В салона сигурно ще се размирише силно на спирт, но за сметка на това предното стъкло ще е чисто и ще получите възможност да продължите движението. 

Баналната водка е подходяща и за почистването на пластмасите в купето от различни органични замърсявания. Етиловият спирт е добър разтворител и затова "веселата напитка" е добър помощник в борбата за чистотата в автомобила.

И още нещо за чистотата. В далечен път на шофьора и пътниците често им се налага да се хранят в антисанитарни условия. За да не пипнете някаква зараза от мръсните си ръце, ги изтрийте с кърпичка напоена с водка или просто ги изплакнете с нея.

Дано не се случва, но ако някой в колата се нарани и потече кръв, водката влиза в ролята на дизенфикционно средство за отворена рана. 

Ето защо 40-градусовата напитка напълно заслужено може да се смята за нужен и полезен атрибут в колата./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • РУМЕН
  03.12.2018 7:35
  ПРЕПАРАТ ЗА СТЪКЛО -ТОВА ИМАМ В БАГАЖНИКА!
 • Един от измамените
  03.12.2018 7:56
  Непременно трябва да има защото течността за чистачки дето пише на нея че замръзва при -30 замръзва при -12-15
 • Dimitar
  03.12.2018 9:04
  Изроди.. :D
 • Цецо
  03.12.2018 11:12
  И мсе пак ,ако случайно закъсате в снега може за я пиинете за сгряване. :)
 • kolo
  03.12.2018 15:40
  Защо трябва да се опорочава водката? Не е ли по-добре в колата да има зимна течност за чистачки или дори чист спирт? Ще свършат по-добра работа.
 • ДЯДО КАРАКОЧ
  03.12.2018 19:01
  Пълни глупости.Водката Е ЗА ПИЕНЕ,НЕ ЗА МИЕНЕ.Денатурираният спирт върши същата работа.
 • kiro chepa
  03.12.2018 19:34
  abe, rakiqta ne stava li , azi si nosim 5 litra u kolata ,ama znam li
 • Спиро
  11.12.2018 13:51
  Я па си имам домашна ракийца ! Нося си я навсякъде , при това далеч не само в колата ...