Xiaomi представи мощна специална версия на първия си електромобил ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/xiaomi-predstavi-moshtna-specialna-versiya-na-parviya-si-elektromobil-video Auto.blitz.bg
Xiaomi представи мощна специална версия на първия си електромобил ВИДЕО

На специално събитие Xiaomi Auto представи мощна специална версия на първия си електрически автомобил SU7. Новата машина с добавка Ultra в името е в статус на концепт, но ще има серийно продължение, чийто дебют е насрочен за 2025 г.

Xiaomi SU7 Ultra изглежда по-агресивен от базовия модел. Той получава изцяло карбонова каросерия, която намалява общото тегло на електрическия автомобил до 1900 кг, и специален бодикит, който подобрява аеродинамиката.

Можете да забележите наличието на разширени калници, големи вентилационни отвори на капака, огромно задно крило, разширен преден сплитер и дифузьор отзад. Освен това този нов автомобил е по-голям от стандартната версия на модела.

Съобщава се, че дължината на Xiaomi SU7 Ultra достига 5260 мм при междуосие от 3000 мм. Ширината и височината са съответно 2064 и 1406 мм.

Показаха новия Audi A5, вижте какво оборудване има и какви са промените ВИДЕО

Той е оборудван с три електрически мотора, които произвеждат общо 1548 к.с. мощност и позволяват на спортната кола да ускорява от нула до "стотица" за 1,97 секунди и от 0 до 200 км/ч само за 5,97 секунди. Максималната скорост е ограничена на 350 км/ч.

SU7 Ultra също така е оборудван с високопроизводителни шестбутални AP Racing спирачни апарати и състезателни спирачни накладки, които могат да издържат на работни температури над 800 градуса.

Колата има и спортно окачване. Спирачният път от 0 до 100 км/ч е само 25 метра. Xiaomi иска да постави рекорд на Нюрбургринг с тази електрическа кола. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Пепеляев
преди 1 месец

Даже шрифтът на вратата е като този на Порше Тайкан.

Откажи