Показаха новия Audi A5, вижте какво оборудване има и какви са промените ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/pokazaha-noviya-audi-a5-vizhte-kakvo-oborudvane-ima-i-kakvi-sa-promenite-video Auto.blitz.bg
Показаха новия Audi A5, вижте какво оборудване има и какви са промените ВИДЕО

Аudi отваря нова страница в своята история и представя ново семейство модели, обозначено като A5. Новият автомобил ще бъде наследник на дебютиралото преди 30 години семейство Audi A4. Автомобилите ще се предлагат в класически варианти на каросерията – седан и комби.

С разширяването на моделната си гама Audi ще промени обозначението на своите автомобили от 2024 г. Отличителна черта са цифрите в названията на моделите с електрически двигател и двигател с вътрешно горене.

В бъдеще четните числа ще се отнасят за електрическите коли, а нечетните - за автомобилите с двигатели с вътрешно горене. В резултат на това Audi A4 се трансформира в A5.

Новото семейство ще предлага четири варианта, A5 Sedan и S5 Sedan, както и A5 Avant и S5 Avant. Те станаха първите модели на марката, изградени върху премиум PPC платформата. В сравнение с A4, новите модели са нараснали по дължина и ширина, а списъкът с базово и допълнително оборудване е станал по-голям.

Външно дизайнът на новите автомобили продължава развитието на корпоративната идентичност на марката. Оборудването за предно и задно осветление е изградено с помощта на светодиоди. Характерен елемент на новия автомобил са големите въздухоуловители по ръбовете на предната броня с черни или сребристи рамки, както и решетка на радиатора с едра мрежеста текстура.

Интериорът е не по-малко радикално трансформиран. Новата концепция за управление подобрява взаимодействието с автомобила благодарение на електронната архитектура E³. Новото Audi A5 органично се интегрира в цифровата екосистема на потребителя и предлага персонализирана свързаност.

Тънкият панорамен Audi MMI дисплей е с извита форма и използва OLED технология. Състои се от 11,9-инчов виртуален приборен панел и 14,5-инчов MMI сензорен дисплей. Има допълнителен 10,9-инчов дисплей за пътника отпред.

Новият A5 разполага с прожекционен дисплей, който е подобрен в сравнение с предшественика си. За първи път шофьорите имат възможност да управляват различни функции на автомобила с помощта на прожекционния дисплей.

Kia представи новия компактен и стилен Soul, има и специална версия СНИМКИ

Базовият двигател е 2.0 TFSI със 110 кВт (150 к.с.). Стъпка по-високо е версията със 150 кВт (204 к.с.). Двигателят е оборудван с турбокомпресор с променлива геометрия на турбината. Той е съчетан с роботизирана трансмисия с двоен съединител S tronic. Версията със 150 конски сили се предлага само с предно задвижване, докато по-мощната версия може да бъде оборудвана с трансмисия Quattro Ultra.

Двигателят 2.0 TDI със 150 кВт (204 к.с.) използва технологията MHEV plus. Той наследява оптимизираното горене на своя предшественик благодарение на сензор за налягане в цилиндъра, системата TwinDosing за контролиране на емисиите на отработените газове и два балансиращи вала за плавна работа.

Той развива 400 Nm въртящ момент в диапазона 1750 и 3250 об/мин. 2.0 TDI се предлага с трансмисия с двоен съединител S tronic, задвижване на предните колела или задвижване на четирите колела Quattro Ultra. Новата 48-волтова система MHEV plus намалява разхода и емисиите.

Версията S5 е оборудвана с 3-литров V6 TFSI с мощност 270 кВт (367 к.с.) с оптимизирано горене. Той е оборудван за първи път с турбокомпресор с променлива геометрия на турбината (VTG) и технология MHEV plus. Трансмисията с двоен съединител S tronic в Audi S5 е проектирана за повече въртящ момент.

S5 също така разполага със спортен диференциал, управление на сцеплението и регулируем съединител за задвижване на всички колела.

Новият и популярен Dacia Duster бе разбит в краш тест, ето какви са резултатите ВИДЕО

Audi A5 и Audi S5 ще се появят в салоните на европейските дилъри през ноември. Цената на седана Audi A5 TFSI с двигател с мощност 150 конски сили започва от 45 200 евро.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай