Удивително: Запорожец се оказа по-бърз от Tesla на пътя ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/udivitelno-zaporozhec-se-okaza-po-barz-ot-tesla-na-patya-video Auto.blitz.bg
Удивително:  Запорожец се оказа по-бърз от Tesla на пътя ВИДЕО

Украинец е създал електрически ЗАЗ-965 с мощност 600 конски сили, който стига до "стотица" за 2,6 секунди и е в състояние да изпревари Tesla Model S PLAID с мощност от 1000 конски сили.

Както разказа собственикът на тази кола, Дмитрий, в YouTube канала „KIEVRACER“, основната му цел е била да създаде „Запорожец“ по-бърз от Tesla. Собственикът отбелязва, че притежава колата от 9 години.

Първоначално целта на проекта била обичайното превръщане на „гърбатия“ Запорожец в електромобил. Между другото, по това време електрическите автомобили не бяха широко разпространени, така че колата на Дмитрий е уникална дори по това време. Мъжът добавя, че в миналото тя е била използвана всеки ден, а каросерията й е била закупена за 200 долара.

Дмитрий решава да модифицира „гърбатия“, за да го направи по-бърз, първоначално за да се конкурира с Tesla Model S P100D, а след това и с Model S PLAID. Резултатът се оказал успешен.

Интересно е, че колата е със задно задвижване. Въпреки че, съдейки по кадрите от старта, допълнителното задвижване на предните колела не би имало смисъл, тъй като огромният въртящ момент на задната ос буквално вдига ненатоварената предна ос във въздуха.

В техническо отношение този ЗАЗ-965 е имал няколко варианта за трансмисия. Първо украинецът инсталира в него електрически мотор, сглобен със собствените ръце, след това модифициран агрегат от Nissan Leaf.

Окончателният вариант на проекта е с два агрегата, работещи с една скоростна кутия и персонализирани мостове, както и два инвертора. Автомобилът се зарежда чрез конектор Type 1. Батерията може да поеме заряд до 9 кВт-ч.

Пуснаха на търг луксозна ретро кола на Мадона СНИМКИ

Окачването на модела остава стандартно, с изключение на главините, които са заменени, за да се поставят по-добри спирачки и по-големи колела. Салонът е направен от нулата. Дмитрий отбелязва, че максималната скорост на автомобила е 130 км/ч. За да сравни скоростта на Запорожец, екипът на KIEVRACER е организирал драг състезание.

Специалисти се вдъхновиха от изтребител и създадоха впечатляващ мотоциклет BMW СНИМКИ

Съперници на Запорожеца са BMW M340i с 800 конски сили и два модела PLAID от Tesla: Model X и Model S. ЗАЗ се оказал най-бързият. Като цяло проектът на Дмитрий е уникален и необичаен, така че не е изненадващо, че привлича десетки погледи от минувачите, дори когато автомобилът просто стои неподвижно.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
DiKer
преди 3 часа

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи