Специалисти се вдъхновиха от изтребител и създадоха впечатляващ мотоциклет BMW СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/specialisti-se-vdahnoviha-ot-iztrebitel-i-sazdadoha-vpechatlyavasht-motociklet-bmw-snimki Auto.blitz.bg
Специалисти се вдъхновиха от изтребител и създадоха впечатляващ мотоциклет BMW СНИМКИ

В Швейцария е създаден необичаен мотоциклет Spitfire. Той е стилизиран според едноименния британски изтребител от Втората световна война. 

Необичайният проект е оживен в швейцарското студио VTR Customs, информира Rideapart. Базиран е на мотоциклета BMW R 1200 R от 2017 г.

Специалистите са били вдъхновени от знаменития изтребител Supermarine Spitfire и се създали специален обтекател от полиран алуминий за мотора, който имитира фюзелажа на британски самолет.

Благодарение на него мотоциклетът има нестандартен външен вид. Височината му е намалена до само 890 мм и дори окачването се е наложило да бъде скъсено. Освен това са монтирани циферблати на приборите от истински Supermarine Spitfire.

Намериха много ценен мотоциклет, който не е излизал на пътя от десетилетия СНИМКИ

Мощността на 1,17-литровия двигател на BMW R 1200 R е увеличена до 170 к.с. с., а теглото на машината е намалено до 205 кг. Ауспухът, създаден от VTR Customs, може да пуска огън, което не е изненадващо, защото Spitfire се превежда като „огнедишащ“.

Мотоциклетът Spitfire съществува в един екземпляр и е чест гост на мотоциклетни събития. Може да се продаде на нов собственик, но цената е висока - 89 000 долара.

Горещи

Коментирай