Собственик на кола си купи регистрационен номер за 12 млн. долара ВИДЕО

  • 12.08.2021 12:50 /
  • 15332 /
  • 1
Собственик на кола си купи регистрационен номер за 12 млн. долара ВИДЕО

В канала в YouTube Fipeux е публикувано интересно видео. То показва суперавтомобила Lamborghini Aventador SVJ Roadster, което има най-скъпия регистрационен номер. Той е струвал на собственика цели 11,87 милиона долара.

Автомобилът с катарска регистрация е запечатан в Монако. Основната характеристика на скъпата придобивка е уникалния трицифрен номер 123. 

Необходимо е да се отбележи, че в арабските страни често се организират търгове, на които се наддава за особени регистрационни номера и редки автомобили. Тази скъпа регистрационна табела е пряко доказателство за това.

Автомобилен регистрационен номер с история бе продаден за изумителна сума (СНИМКИ)

Номерът струва няколко пъти повече от самия Lamborghini Aventador SVJ. Роудстърът се оценява "само" на 455 220 долара. 

На търг в Абу Даби през 2018 г. бе продадена регистрационна табела с надпис "1" за 52,2 млн. дирхама. Грандиозната сума се равнява на около 12 млн. евро, с които може да се купят няколко хиперавтомобила Bugatti Divo, например.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster дебютира за първи път през 2019 г. Той се различава от стандартния суперавтомобил по това, че има подвижен покрив от въглеродни влакна и уникален аеродинамичен обвес. Разликите включват и преработен двигател.

Ето как изглежда регистрационен номер за 2.5 милиона долара СНИМКА

Този суперавтомобил се задвижва от 6,5-литров V12 агрегат с мощност 770 к.с. и 720 Nm. Двигателят е съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия. От 0 до 100 км/ч Lamborghini Aventador SVJ Roadster ускорява за 2,9 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Петър Евтимов
    14.08.2021 6:11
    В България също се купуват номера, но сме далеч от техноя стандарт.