Автомобилен регистрационен номер с история бе продаден за изумителна сума (СНИМКИ)

  • 10.07.2019 10:20 /
  • 4478 /
  • 0
Автомобилен регистрационен номер с история бе продаден за изумителна сума (СНИМКИ)

Във Великобритания, на аукцион бе продаден стар регистрационен номер, който струваше на новия си собственик 243 хиляди британски лири, или около 305 хил. долара, съобщава "Сън".

Регистрационият номер AJ1 за първи път е бил поставен през 1907 г. на полицейска кола, марка Argyll в Северен Йоркшир. Автомобилът бил управляван от началника на полицията сър Робърт Бойер. Впоследствие този номер продължил да бъде използван в служебните автомобили на полицейското управление.

Сега полицията решила да постави уникалния регистрационен номер на търг на аукционната къща Wilsons Auctions. Постъпленията от продажбата ще бъдат използвани в кампанията за безопасност, както и за създаването на мемориален парк в близост до главното управление.

Строг закон за електромобилите ще действа в ЕС от 1 юли

В момента най-скъпият автомобилен номер във Великобритания е табелата с номер 25 O, за който през 2014 г. са платени 518.8 хил. лири. Той е собственост на притежател на класически спортен автомобил Ferrari 250 GTO, продаден на търг за рекордните 48,4 милиона долара.

Най-голямата автоморга в Емирствата (ВИДЕО)

Абсолютният рекорд за цената на автомобилен номер е поставен през 2008 г. в Абу Даби. На благотворителен търг са платени 14.3 милиона долара за табелката с номер 1. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ