Представиха новия Opel Corsa, автомобилът е с богато оборудване и по-модерен СНИМКИ

  • 26.05.2023 11:50 /
  • 5410 /
  • 0
Представиха новия Opel Corsa, автомобилът е с богато оборудване и по-модерен СНИМКИ

Stellantis представи новия обновен хечбек Opel Corsa, който е станал по-модерен и ефективен. Автомобилът е с обновен дизайн, богато оборудване и хибридни модификации, съобщава се на сайта на компанията.

Вместо традиционната решетка, немският автомобил има черният преден панел Vizor, подобно на Mokka-e и други модели на марката. Като опция се предлагат матричните светодиодни светлини Intelli-Lux.

Corsa също така има обновена броня с по-тънък въздухоуловител, както и нови затъмнени задни фарове. Освен това за хечбека е предвиден специален цветови нюанс Grafik Grey, който идеално се слива с черния покрив и корпусите на огледалата за обратно виждане.

В интериора на Corsa също има достатъчно промени. Има нов волан, обновен 7-инчов цифров приборен панел и 10-инчова информационно-развлекателна система с безжична поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Тя е базирана на Snapdragon Cockpit на Qualcomm.

Оборудването включва и слот за безжично зареждане на смартфон, а скоростният лост е заменен със селектор.

General Motors навлиза отново на пазара в Европа, вижте кои модели ще представи ВИДЕО

В допълнение хечбекът е оборудван с нова панорамна камера за задно виждане с висока разделителна способност и разнообразие от налични ADAS системи, включително адаптивен круиз контрол.

Електрическата версия на Corsa вече може да се похвали с две опции за задвижване. Стандартната е с мощност от 136 к.с., а най-добрата - 156 к.с. Запасът на пробег след зареждане, в зависимост от версията, е 357 и 406 км.

По-солиден и просторен: Показаха новия Honda CR-V за европейския пазар СНИМКИ

Предложени са и два хибридни варианта, които са базирани на 1,2-литров турбо двигател, допълнен от 48-волтов стартер-генератор. Мощност - 100 и 136 к.с

Новият автомобил ще бъде пуснат в продажба до края на 2023 г. на цена от 24 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ