17-годишен разби хиперкола Pagani Huayra за 3,4 млн. долара ВИДЕО

  • 20.11.2020 8:50 /
  • 14050 /
  • 1
17-годишен разби хиперкола Pagani Huayra за 3,4 млн. долара ВИДЕО

Синът на американския милиардер Тим Джилиън, 17-годишният ютубър Гейдж Джилиън (водещ канала GG Exotics), е катастрофирал с роудстър Pagani Huayra на шосе в Далас, щатаТексас. За щастие няма сериозно ранени, но суперавтомобилът, струващ изумителната цена от 3,4 милиона долара е сериозно повреден.

Във видео, публикувано от очевидци, може да се види унищожения родстър със сработили въздушни възглавници. Шофьорската врата лежи на асфалта пред суперколата, а двете предни колела са отлетели още по-далеч от удара. Фрагментите от карбоновия корпус са разпръснати на няколко метра.

По-късно потребителите в мрежата разпознаха в тъмнолилавия Huayra суперавтомобила, с който 17-годишният блогър Гейдж Джилиън, син на местния милиардер Тим Джилиън, многократно се хвали в своя YouTube.

Pagani представи изумителната си нова суперкола за $3,5 милиона СНИМКИ

Приятелят на Гейдж, който също е бил в колата по време на инцидента, е казал, че са успели да избегнат сериозни наранявания.

През юни Гейдж публикува видео в своя канал GG Exotics за получаването на хиперколата. Новата лъскава кола е доставена директно в къщата на семейство Джилиън, където цялото семейство я посреща.

Прищевките на богатите: Няма да повярвате в какво превърнаха скъп суперавтомобил Pagani Zonda R

Гаражът на бащата милиардер включва още Bugatti Chiron, McLaren Senna, Ferrari LaFerrari, Lamborghini Urus и Rolls-Royce Dawn. Той обаче няма да може да поръча нов Huayra Roadster, защото миналата седмица Pagani обяви продажбата на последния от общо 100-те произведени екземпляра.

Pagani Huayra, наречена на индийския Бог на вятъра Кечуа, се задвижва от 6,0-литров V12 бензинов двигател на Mercedes-AMG. Мощността на двигателя е 764 конски сили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • dan
    20.11.2020 18:41
    Той ще си купи нова ама аз ако счупа голфчето край