Моторджия провери може ли мед вместо масло в двигателя на мотора

  • 16.04.2020 7:56 /
  • 5057 /
  • 1
Моторджия провери може ли мед вместо масло в двигателя на мотора

Може ли в мотор да се използва мед вместо моторно масло? Този въпрос си задават някои мотористи, а други дори не се замислят върху това. 

Един младеж обаче реши все пак да проведе този експеримент. 

Той не е знаел какво може да го чака след това, но все пак направил тази смела стъпка. 

Експериментът 

Моторът е бил купен от Amazon, струвал е около 2 500 долара. Според героя на дадената история, моторът е могъл да издържи всякакви изпитания. 

През последните няколко месеца това било най-скъпата покупка на младежа. 

За да провери действително, дали новият му мотор е толкова издържлив, както обещавал производителя, Шон решил да го подложи на доста странни експерименти.

Първоначално Шон сменил обичайното масло с масло от авокадо. 

Той очаквал неприятности, но след около 65 километра, включително кратка отсечка по магистралата, моторът продължавал да си работи учудващо добре. 

Следващата стъпка

Така, каква е била следващата логична стъпка в тази серия от експерименти? 

Мед. Защо, ще се запитате вие? Защото медът има същия цвят, както и моторното масло. Звучи логично, нали? И така Шон решил, че има смисъл да провери работоспособността на меда. 

Напълвайки резервоара с мед, Шон го изкарал на пътя. Моторът изминал едва 30 километра. С изключение на малко по шумната работа, моторът си работил добре.

След това Шон проверил колко мед е останало в мотора. Станало ясно, че част от него все още се намира в двигателя, като била използвана само една трета от налятото количество. 

След медения експеримент Шон е решил да не се спира до тук и продължил да тества своя мотор за здравина. Засега не е ясно какво Шон ще налива в него в бъдеще, той все още не си е избрал нова течност, защото се намира в активно творчесок търсене. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ми така е
    16.04.2020 21:23
    Когато някой е едеот,то е за винаги!Бих му препоръчал гиричка на пикалника,и колко време ще издържи!