Jeep Grand Cherokee постави рекорд за скорост на езерото Байкал (ВИДЕО)

  • 08.05.2019 9:50 /
  • 1852 /
  • 1
Jeep Grand Cherokee постави рекорд за скорост на езерото Байкал (ВИДЕО)

Jeep Grand Cherokee Trackhawk отново демонстрира, че е автомобил, с който трябва да се съобразяваме - машината постави нов рекорд за максимална скорост за всъдеходи на лед.

Постижението бе в рамките на ежегодния Ден на скоростта на Байкалския автомобилен фестивал в Русия, а GPS тракерите, инсталирани на автомобила, регистрираха максимална скорост от 280 км / ч.

Не е за вярване! Уникален Jeep Wrangler 6х6 работи на дърва (СНИМКИ/ВИДЕО)

Рекордната скорост бе постигната на километър след старта, средната скорост беше 257 км / ч. От всъдехода са били премахнати всички ненужни предмети, които влияят на теглото.

Дължината на трасето, на което бе поставен рекордът, е 12 километра - преди това то е било почистена от сняг и ледени преспи, но все пак това е рисковано преминаване, тъй като повърхността на леда е покрита с тънък воден слой, който затруднява сцеплението. За щастие, на Trackhawk му помага системата за задвижването на всички колела със заден диференциал с ограничено приплъзване.

Шофьор се опита да натовари Jeep Wrangler в авариен камион, а случилото се след това шокира мрежата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трябва да се отбележи, че на асфалта Jeep Grand Cherokee Trackhawk ускорява до 100 км / ч за 3.7 секунди и максимална скорост от 290 км / ч, благодарение на 6.2-литровия V8 двигател с мощност от 707 конски сили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • parata
    08.05.2019 18:55
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби ! Онлайн казино , с нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро!Вчера спечелих 677 евро ! https://bit.ly/2vGdh7g