Прости и гениални хитрости, които помагат на шофьорите

 • 29.11.2020 9:20 /
 • 3354 /
 • 3
Прости и гениални хитрости, които помагат на шофьорите

Много шофьори, които се оказват в трудни ситуации без необходимите вещи под ръка, измислят гениални начини, помагащи им да се измъкнат или да избегнат подобни ситуации в бъдеще.

Как да не повредите корпуса с крик

Често крикът за лек автомобил в неопитни ръце може да причини надраскан корпус. Това от своя страна води до по-бързо настъпване на корозия. За да избегнете надраскване и подобни проблеми, поставете парче пластмасова бутилка между повдигащата платформа на крика и машината.

Справяне със запотяването на стъклото без химикали 

Ако все още не сте си закупили средство срещу запотяването на стъклата или смятате, че това е загуба на пари, можете да опитате два по-прости метода:

- третирайте прозорците с пяна за бръснене - това ще даде същия ефект като специализирани химикали;

- преди да тръгнете охладете купето до температура на обкръжаващата среда. Това компенсира температурната разлика, което означава, че няма да се образува конденз.

Ускоряване отоплението на салона

Ако имате механични клапи за въздуха, този метод ще проработи за вас. За по-бързо нагряване на салона, трябва да настроите клапите за въздух от улицата в средно положение. Също така, благодарение на това стъклото ще се запотява по-малко.

Прост и евтин начин как да се справим с леда под калниците ВИДЕО

 

Как да предпазим фаровете?

С течение на времето стъклото на фаровете става матово поради влиянието на външни фактори. За да забавите този момент, при обработката на автомобила с восък, нанесете тънък слой и върху фаровете.

Самобръсначка на помощ на чистачките

Понякога след пътуване много насекоми се залепят за стъклото и чистачките не се справят Можете да използвате обикновена самобръсначка, за да изстържете мръсотията. Основната задача при това занятие е да не оставяте драскотини по стъклото.

Замяна на препарат "антидъжд" с ... балсам за коса

Балсамът за коса е също толкова ефективен колкото и продуктите "антидъжд". Той също така образува хидрофобно покритие. Разредете балсама с вода в съотношение 1: 2 и обработете машината с разтвора след измиване. Изчакайте 7-10 минути и го измийте с вода.

Мокет срещу снежен капан

Ако сте заседнали в снега през зимата и наблизо няма никой, който да ви помогне да изтласкате колата, или няма предмети, които да поставите под колелото, използвайте обикновения мокет за кола. Поставете изтривалките с лицевата страна надолу под задвижващите колела и стартирайте с ниска скорост. Това ще осигури добро сцепление, а рискът от повреда на постелките в сняг е практически нулев.

Кой е най-големият проблем при закупуване на кола, съхранявана в гараж

 

Сода, кафе и оцет вместо освежител за въздух

Не всички аромати са в състояние да елиминират неприятни миризми в кабината. Ако искате да премахнете миризмата на никотин от колата, оставете отворен съд с оцет в колата за една нощ.

За отстраняване на петна от пресни храни или животински изпражнения по тапицерията поръсете сода за хляб и оставете за няколко часа (за предпочитане през нощта). След това почистете тапицерията с прахосмукачка и няма да забележите никакви петна или миризми.

Кафето, сварено и оставено в чашата, също е ефективно за премахване на неприятните миризми и създаване на уютна атмосфера в салона.

Лак за нокти срещу драскотини на предното стъкло 

Ако на предното ви стъкло се образува малка пукнатина, използвайте прозрачен лак за нокти, за да предотвратите разпространението му. За да направите това, трябва да лакирате пукнатината от двете страни на стъклото. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Ko?
  29.11.2020 11:02
  " преди да тръгнете охладете купето до температура на обкръжаващата среда. Това компенсира температурната разлика, което означава, че няма да се образува конденз" WTF ?
 • пръдльо
  30.11.2020 8:43
  Отивам да сера....
 • Firebg
  30.11.2020 16:12
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/