Не допускайте тези най-важни грешки при покупката на нова кола

  • 03.03.2021 8:07 /
  • 1551 /
  • 0
Не допускайте тези най-важни грешки при покупката на нова кола

Светът на автомобилната индустроя не престава да ни учудва. Редовно се появяват все нови и нови модели за всеки вкус и цвят. Покупката на нов автомобил винаги е доста трудна задача. 

Първо трябва да се намери модел, който да отговаря на всичките желания и потребности, а след това да се намерии дилър, предлагащ най-добрите условия и качествени услуги. 

И това не е толкова лесно, както изглежда на пръв поглед. Както показва практиката, много купувачи правят при тази процедура доста стандартни грешки. 

Сега ще разгледаме 5 от най-често срещаните от тях. 

Автомобилните салони в "сивото"

Ако възнамерявате да купувате нова, а не втора ръка кола, то стремете се да ги избягвате. По-добре е да се обърнете към официалните дилъри, работещи директно с производителя.

Гореспоменатите салони често може да излъжат своите клиенти, прибягвайки до различни уловки, например, пробутват кола с дефекти. 

Освен това, при тях цените са и най-високи и най-големите лихви по лизингите. Също така. в случай на възникване на някакви проблеми недобросъветсните компании са доста по-трудни за подвеждане под отговорност. 

Да купувате модел, който е наличен. 

Това, за съжаление, е най-разпространената грешка. Малцина знаят, но официалните дилъри могат да поръчат от дистрибутора всеки един модел, който вие си поискате. 

Затова, ако вие сте си харесали автомобил, но в салона го няма, то по-добре е да почакате. Освен това, вие може да си поръчате допълнителни опции, като ще можете да доближите максимално транспортното средство до вашите индивидуални потребности. 

Липсата на преговори 

Много хора си купуват автомобил по установената цена, дори без да се опитат да получат най-изгодните условия. Това не е най-добрият вариант, защото на практика всички шоурумове са готови да предоставят на заинтересованите клиенти отстъпка. 

Основното се състои в това, тя да бъде поискана правилно. Не е нужно да се държите надменно и нагло. 

От преговори има смисъл тогава, когато се готвите да купите кола от средния или високия ценови клас, защото от тях салоните печелят най-много и затова имат най-голяма готовност да се решат на отстъпки. 

Лошо проучване на договора за покупко-продажба. 

В това грешат огромен брой хора. 

На ръба на еуфорията от новия автомобил мнозина с готовност подписват договора там, където им покаже дилъра. 

При тези условия малцина се интересуват в детайл от условията на сделката. Като резултат, много важни аспекти остават пропуснати, а в случай на възникване на някакви проблеми, дилърът няма да може да бъде подведен под отговорност. 

Затова, преди да подпишете договора, внимателно го прочетете, запознайте се с всяка една негова точка, отделяйки специално внимание на крайната цена, сроковете за предаване на колата, ако тя е с поръчка, и гаранционните задължения на продавача. 

Огледът на автомобила 

Когато човек взима чисто новата си кола, той, по правило, просто взима ключовете и си тръгва в радостно настроение. 

Но след това открива дребни неизправности, повреди или несъответствия с поръчката. 

За да се избегне това, в момента на предаването трябва да се направи пълен оглед и купувачът да се убеди, че всичко е наред.  

КОМЕНТИРАЙ