Как с парче хартия може да проверим качеството на бензина още на бензиностанцията

  • 06.07.2021 8:42 /
  • 6010 /
  • 0
Как с парче хартия може да проверим качеството на бензина още на бензиностанцията

Не е важно, дали вие сте начинаещ шофьор или водач с многогодишен опит. Всеки трябва да знае как да комуникира със своята кола. За времето на съществуване на автомобилната промишленост собствениците на коли са измислили немалко начини, благодарение на които управлението на автомобила е станало по-лесно и по-комфортно.  

Запознайте се с някои от най-известните лайфхакове 

Проверка на качеството на бензина 

Качеството на бензина може да се провери директно на бензиностанцията. За целта е необходимо само малко парченце хартия. За теста е достатъчно да капнете на хартията капка бензин и да почакате тя да изсъхне. Ако петното остане тъмен цвят и на вълнички, значи горивото съдържа много вредни примеси. 

Качественият бензин би оставил на хартията само едва забележима следа. 

Гумените постелки

Те могат да бъдат използвани и извън своето предназначение. Ако вашата кола е заседнала, то тя може да бъде измъкната благодарение и на вашата гумена постелка, която трябва да се сложи под заседналото колело. . 

Има и един минус - колелото може да повреди постелката. 

Размразяване на ключалката 

Ако ключалката е замръзнала и по нея е полепнал сняг, то може да ви помогне най-обикновен дезинфектант, който може да се купи от аптеката. 

Активното вещество в него е спиртът, който не само дезинфекцира повърхности, но и топи леда. 

Оставете бележка

Съвременният автомобилен етикет изисква да се информират шофьорите в случай на непредвидена ситуация. Ако вие сте паркирали пред чужд автомобил и сте препречили пътя, то оставете на предното стъкло своя номер на телефона, за да може хората да се свържат с вас в случай на нужда.  

Паста за зъби 

Пастата за зъби е не само ефективно средство за поддържане на личната хигиена, но и за почистване на фаровете. Просто нанесете малко паста на фаровете и започнете да търкате с влажна кърпа. След това изтрийте със суха кърпа. 

Ароматни свещи 

Във всяка кола виси освежител на въздуха, който обаче съдържа съставки, вредни за организма. Не е ли по-добре да той да се замени с малка ароматна свещ? Поставете я на малък стъклен свещник и я оставете на най-слънчевото място в салона на колата. 

КОМЕНТИРАЙ