Запознайте се с най-големия фен на Porsche и неговата уникална колекция (ВИДЕО)

  • 13.10.2018 11:20 /
  • 2991 /
  • 0
Запознайте се с най-големия фен на Porsche и неговата уникална колекция (ВИДЕО)

Брус Канепа е един от най-известните и уважавани колекционери на Porsche в света. Разгледайте колекцията му и ще разберете защо.

Бившият професионален състезател е събрал една от най-добрите колекции на Porsche в света. YouTube каналът CSR Racing я показа на видео.

Украшението на колекцията на Канепа се явява неговият Porsche 959. Той успял да се сдобие с този състезателен автомобил още през 1988 г., но така и не му се е удало да се качи на него и да се повози на него по обществените пътища. Но Канепа не се отказва и с помощта на вашингтонски адвокат се надява един ден да шофира спортната кола по улиците на града.

През 1999 г. в Съединените щати бе прието постановление, известно като Show or Display, според което автомобилите с особена историческа стойност имат право да се придвижват по обществените пътища въпреки несъответствието със стандартите за безопасност и други норми. Канепа възнамерява да превърне Porsche 959 в автомобил, с който може да пътува по пътищата, като направи минимални промени в неговите характеристики и оборудване. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ