Продават последния мотоциклет на Елвис Пресли (СНИМКИ)

  • 18.07.2019 9:20 /
  • 1060 /
  • 0
Продават последния мотоциклет на Елвис Пресли (СНИМКИ)

Известен факт е, че Елвис Пресли е обожавал мотоциклетите. В неговата колекция те не са били никак малко. Този конкретен Harley-Davidson FLH-1200 Electra Glide модел от 1976 г. се отнася към епохата на AMF. Уникалността му е, че е последният мотоциклет, закупен от краля на рокендрола.

Компанията Kruse GWS Auctions, която организира продажбата, е насрочила аукциона за продажбата на този мотоциклет за 31 август тази година. Събитието ще се проведе в Лос Анджелис.

Киану Рийвс показа своята супер колекция от мотоциклети (ВИДЕО)

Според официалната информация, Пресли придобива H-D FLH-1200 Electra Glide в Калифорния на 11 август 1976 година. Пробегът на мотоциклета е малък. Преди да стане част от аукциона, той беше изложен на площадката на автошоуто Pioneer в Южна Дакота.

Какво караше Кийт Флинт от The Prodigy и мотоциклетната му битка с Михаел Шумахер (СНИМКИ/ВИДЕО)

Този модел на мотоциклет има в своя арсенал двигател с обем от 1206 кубически метра от Shovelhead. Двигателят е с мощност 58 к.с. при 5150 оборота в минута. Теглото на велосипеда без течности е 345 кг.

Автомобилът се продава с цялата документация към него. Обичаен Harley-Davidson FLH-1200 Electra Glide 1976 с добро състояние на техническата част и външен вид има цена от 16 хиляди долара. Разбира се, мотоциклетът на Елвис Пресли ще повиши цената си много повече. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ