Вижте как автопилотът на Tesla реагира в аварийни ситуации ВИДЕО

  • 21.04.2022 11:50 /
  • 6080 /
  • 0
Вижте как автопилотът на Tesla реагира в аварийни ситуации ВИДЕО

В канал в YouTube бе публикуван видеоклип, в който са показани 15 от най-екстремните ситуации, в които са попадали автомобили Tesla, оборудвани с автопилот.

Видеото включва доста тежки произшествия, при които електрониката е могла само да минимизира последствията от удара, но не и да го предотврати, както и ситуации, в които системата е спасила както автомобила, така и водача.

Системата Autopilot, въпреки името си, е активен круиз контрол с функция за поддържане на лентата, което означава, че трябва да държите ръцете си на волана през цялото време и да гледате пътя.

Същото важи и за усъвършенстваните версии: Enhanced Autopilot (автоматична смяна на лентата и излизане от магистрала) и Full Self Driving (разпознаване на светофари и автономно шофиране в града).

Tesla показа зашеметяващо ВИДЕО на новия си гигазавод в Германия

Видеоклипът показва как работи електрониката на Tesla. Например, Autopilot е в състояние да задържи автомобила в лентата за движение след сблъсък отзад, като не му позволява да навлезе в насрещната лента.

Или да реагира на внезапна смяна на лентата за движение от друг автомобил, като насочи електромобила встрани от пътя. Автопилотът може да вижда добре и в тъмното, като дори помага на един от собствениците на Tesla да избегне паднало дърво. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ