"Валхала": Хиперколата, която Джеймс Бонд ще яхне в новия си филм (СНИМКИ)

  • 19.06.2019 11:00 /
  • 658 /
  • 1
"Валхала": Хиперколата, която Джеймс Бонд ще яхне в новия си филм (СНИМКИ)

Валхала, името е Астон Мартин Валхала. Така се казва новата хибридна хипер кола на британската фирма на стойност 1.5 милиона британски лири и развиваща скорост от над 200 мили в час. Колата ще е една от трите, които ще се появят в най-новия филм за британския агент Джеймс Бонд. в който главната роля отново е поверена на Даниъл Крейг. 

Ролята на новата Валхала в лентата, която ще има разрешително да вълнува зрителните заедно с още две исторически класики на Астон Мартин, ще бъде потвърдена по-късно тази седмица след официалното кръщаване на суперколата, която до сега бе наричана с кодовото име AM-RB 003. 

С оглед на големия брой жертви във филмите за Бонд, Валхала е кръстена на "рая на войните" от митологията на Викингите, който е резервиран само за душите на смелите бойци, загинали в битка. 

Името също продължава традицията от 7 десетилетия насам Астон Мартин да кръщава най-мощните си коли с имена, започващи с буквата 'V'. 

Колата трябва да замени Астон Мартин DB10, използван в последния филм за Бонд - Spectre. Докато въпросния автомобил бе измислен модел, създаден специално за снимките с агента, то Валхала би могъл да бъде каран от всеки, който може да си позволи цената му, възлизаща на седемцифрена сума. 

Първият от другите две коли Астон Мартин, които ще се появят във филма, е заредената с всячески устройства, картечници и седалки с катапулти DB5 от началото на 60-те години на миналия век. 

DB5 вече се е появявала в седем филма за Бонд, като актьорският ѝ дебют бе във филма Goldfinger от 1964 година, в който главната роля на британския агент бе поверена на Шон Конъри.  Вторият Астон Мартин ще е V8 Vantage от 1987 година, който бе управляван от Тимъти Долтън във филма The Living Daylights.

Също е известно, че някои от лошите в следващия филм за Бонд, който в момента е наричан само "Бонд 25", ще бъдат видени зад волана на най-новия Land Rover Defender, който до сега бе виждан само с камуфлаж. Официалната премиера на автомобила трябва да се състои в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. 

Новата хиперкола на Астон Мартин със средноразположен двигател е разработена в сътрудничество с ориентираните към състезанията във Формула 1 Red Bull Advanced Technologies. Именно от там идва абривиатурата AM-RB. 

Само 500 бройки от мощния, но лек и аеродинамичен автомобил ще бъдат произведени. Целта е колата да се конкурира с друга британската McLaren Senna и италианската La Ferrari. Официалната премиера на колата се очаква да се състои през 2021 година. 

Валхала е задвижвана от нов специално разработен турбиниран V6 бензинов двигател, за който се предполага, че ще е с обем 3 литра и ще е свързан със захранвана от батерии хибридна система. 

Очаква се комбинацията от двата агрегата да генерира мощност от 1000 конски сили. Това ще е достатъчно, за да може колата да ускори от 0 до 100 за под 3 секунди. 

Валхала ще е първата кола, която ще получи новия хибриден турбо V6 двигател на Астон Мартин, който бележи завръщането на фирмата към производството на собствени двигатели. 

Валхала ще бъде притискана към земята от супермодерна аерокосмическа технология, използвана при изработването на задното антикрило, тествана от НАСА. 

Също така салонът на колата ще е по просторен от този на Valkyrie. 

За да се създаде повече място между шофьора и пътника централната конзола е била разширена, а мястото за багажа е изместено в отделение зад седалките. Също ще има жабки за неща, като портфейл, мобилен телефон и дори пистолета Walther PPK на агент 007. 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • mymexa
    19.06.2019 16:54
    Печелете биткойн докато сърфирате в интернет. https://get.cryptobrowser.site/6532528