В Татарстан измислиха много хитър начин за борба с поскъпването на бензин ВИДЕО

  • 21.12.2021 9:23 /
  • 3610 /
  • 1
В Татарстан измислиха много хитър начин за борба с поскъпването на бензин ВИДЕО

В Република Татарстан шофьорите протестират против поскъпването на горивата. Избрана е мирна форма на протест, както и доста съвременна. По информация на Youtube-канала ТатарстанДа, шофьорите в Казан, уморени от ръста на цените, са създали специален чат. 

Постепенно към чата са започнали да се присъединяват шофьори и от други градове, а в момента в чата "Умен бойкот на бензиностанциите" има хора от цяла Русия. 

Същността на акцията е хибриден бойкот: никакви струпвания и митинги. 

По пътя на допитването се избира една определена бензиностанция, където през следващата седмица шофьорите от чата ще ходят да зареждат. Останалите бензиностанции просто се игнорират. 

 

Според наблюдения на активистите, собствениците на казанските бензиностанции вече усещат последствията, защото газ вече почти никой не зарежда, а количествата купуван бензин стават все по-малко и все по-малко. При това протестиращите се опитват да купуват бензин предимно от местни бензиностанции. 

В бъдеще се планира още едно сортиране на бензиностанциите, което ще се базира на качество и цена. Създателите на движението вярват, че по този начин ще успеят да повлияят на компаниите, които търгуват с горива.   

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цун Кай Го
    22.12.2021 3:48
    Да във ТатарСтан а не във БулгариСтан,има разлика нали...????