Ултрабюджетният електромобил Dacia Spring бе представен официално СНИМКИ

  • 17.10.2020 9:20 /
  • 4720 /
  • 1
Ултрабюджетният електромобил Dacia Spring бе представен официално СНИМКИ

Румънската Dacia, която е собственост на Renault, показа първата в своята история достъпна електрическа кола, която без съмнение ще има голямо търсене. Spring Electric ще се превърне в един от най-достъпните модели с електрическа силова установка и най-евтиният EV в Европа.

Размерите на кросоувъра са следните: дължина - 3734 мм, ширина - 1622 мм, височина - 1516 мм. Междуосието е 2423 мм. Клиренс - 150 мм. Кросоувърът Dacia Spring Electric е получил същите компоненти и агрегати като кросоувъра Renault City K-ZE.

Бюджетният електрически автомобил се задвижва от двигател с мощност 45 к.с. Той получава мощност от литиево-йонна батерия 26,8 кВтч. Максималната скорост на кросоувъра е 125 км / ч. След пълното зареждане на батерията могат да се изминат 225 км.

Специална характеристика на Dacia Spring Electric е еко режимът. Активирането ви позволява да увеличите пробега на автомобила с около 10%. В този случай мощността на двигателя се намалява и максималната скорост не надвишава 100 км / ч. Това е удобно, особено ако водачът разбере, че може да не стигне до станцията за зареждане.

Бюджетният кросоувър на Nissan за 6 хил. евро е напълно разсекретен СНИМКИ

Новият кросоувър Dacia Spring Electric може да се зарежда или от обикновен битов контакт, или от системата Wallbox. В първия случай това ще отнеме 14 часа, във втория - 5 часа.

Фотошпиони заснеха очаквания бюджетен кросоувър на Renault за $7 хиляди СНИМКИ

Базовото оборудване включва електроусилвател на волана, електрически прозорци за всички врати и централно заключване с дистанционно управление. Срещу заплащане производителят предлага климатичен контрол, мултимедия със 7,0-инчов сензорен екран, навигатор и много други неща.

В Европа продажбите на Dacia Spring Electric започват през пролетта на 2021 година. Цената за базовата версия ще е малко по-малко от 10 хиляди евро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Fire BG
    19.10.2020 8:24
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/