Това са колите с най-високото ниво на функции за безопасност за 2024 г СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/tova-sa-kolite-s-nay-visokoto-nivo-na-funkcii-za-bezopasnost-za-2024-g-snimki Auto.blitz.bg
Това са колите с най-високото ниво на функции за безопасност за 2024 г СНИМКИ

Най-накрая настъпиха дните, когато не е нужно да купувате скъп луксозен автомобил, за да получите най-новите функции за безопасност и помощ на водача. Техническите решения, които само преди няколко години бяха белег на премиум класа, сега се намират в стандартните автомобили и струват значително по-малко.

Ето защо Cars US News събра няколко модела от текущата моделна година, които ще ви предложат най-високото ниво на функции за безопасност за умерена сума пари. Това включва технологии като автоматично аварийно спиране, разпознаване на пътни знаци и системи за наблюдение на водача, които гарантират, че ще сте внимателни зад волана.

За да съставят списъка, експертите разчитат на данни от тестове за катастрофи от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) и Застрахователния институт за безопасност по пътищата (IIHS).

Genesis GV70

Оценка за безопасност: 9,4/10

Обща оценка: 8,6/10

Genesis GV70 заема първо място в класацията на изданието за компактни луксозни всъдеходни автомобили. И високият му рейтинг за безопасност е само част от уравнението. Този стилен кросоувър с добра цена разполага с пет места, предлага много функции и смело предизвиква по-скъпите европейски марки.

Моделът GV70 2024 не е напълно тестван от NHTSA, но IIHS му дава добра оценка във всички краш тестове и оценка Top Safety Pick+.

 

Hyundai Ioniq 5

Оценка за безопасност: 9,7/10

Обща оценка: 8,4/10

Ако търсите ефективен, достъпен и безопасен компактен автомобил, електрическият кросоувър Hyundai Ioniq 5 е чудесен избор. Той е добре оборудван, разполага с пет места и напълно заслужава своето място в класацията за електрически всъдеходи.

Ето кои са градовете в света с най-много задръствания СНИМКИ

Ioniq 5 не беше напълно оценен от експертите на NHTSA, но получи комбинация от четири и пет звезди при проведените тестове. При тестване на IIHS този Hyundai спечели четири добри оценки „Добър“ и получи Top Safety Pick+.

 

Honda HR-V

Оценка за безопасност: 9,6/10

Обща оценка: 8,0/10

Honda HR-V е просторен и удобен субкомпактен кросоувър, който ще бъде отличен избор. Да, мощността му не може да се нарече най-добрата на пазара. В същото време е маневрен и лесен за управление.

Показаха официално как ще изглежда най-големият Smart в историята СНИМКИ

При тестване на IIHS, HR-V 2024 спечели оценката Top Safety Pick+ и получи добър резултат във всички проведени тестове. А при тестването на NHTSA моделът получи обща оценка от пет звезди.

 

Acura TLX

Оценка за безопасност: 10/10

Обща оценка: 7,8/10

Ако търсите достъпна луксозна кола от среден клас, Acura TLX е една от най-добрите опции. Моделът е оборудван с функции и луксозен интериор и е получил отлични оценки за безопасност. NHTSA даде на автомобила рейтинг пет от пет звезди, а IIHS му даде добра оценка в четири от проведените краш теста.

 

Volvo V90

Оценка за безопасност: 10/10

Обща оценка US News: 8.1/10

V90 на Volvo се отличава с елегантен стил, луксозен салон, усъвършенствана динамика на шофиране и отлични резултати за безопасност. Да, скъп е за класа си, но ако наистина имате нужда от комби или друга алтернатива на кросоувъра, това е разумен избор.

IIHS даде на V90 добра оценка във всички категории краш тестове, които завърши. Това Volvo обаче все още не е преминало теста на NHTSA.

 

 

 

Горещи

Коментирай