Шофьори започнаха да оставят отворени багажниците на колите, ето защо

  • 26.12.2021 9:50 /
  • 43034 /
  • 1
Шофьори започнаха да оставят отворени багажниците на колите, ето защо

Този парадоксален метод се използва например в Калифорния. Кражбите на автомобили са станали толкова чести в района на залива на Сан Франциско, че местните собственици на автомобили са започнали да оставят багажниците си отворени.

Както обяснява един от тях пред Inside Edition, по този начин нарушителите веднага ще видят, че автомобилът е празен и няма какво да откраднат - това би трябвало да предпази автомобила от проникване с взлом.

Местните власти обаче предупреждават, че последиците от тази практика могат да бъдат много по-тежки от кражба с взлом.

Назоваха колите, от които собствениците са най-много и най-малко доволни

Началникът на полицейското управление на Сан Франциско (SFPD) Гарет Тома предупреждава, че "твърде много неща могат да се объркат", ако се последва примера на собствениците на автомобили, които отварят багажниците на паркинги.

Първо, крадците имат лесен достъп до предната част на салона, и второ, могат да влязат и да вземат документи.

Автомобил Mazda бе силно обгорен, но се случи нещо изумително ВИДЕО

Според данни на полицията, цитирани от Carscoops, кражбите на автомобили в Сан Франциско са скочили с 32% тази година, а от септември до октомври - с цели 25%.

Властите молят местните жители да се свържат незабавно с полицията, за да помогнат за залавянето на престъпници, и обещават да засилят наблюдението на най-проблемните места. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Желев
    27.12.2021 19:01
    Това се случва и в Европа, все по-често се случва на паркинг нощем вратите на ремаркетата на торове да се оставят отворени, когато са празни. К радци режат брезентите на камиони нощем за да проверят какво има за крадене.