Разработиха автобуси с уникална иновация, пускат ги из Европа ВИДЕО

  • 09.09.2023 11:50 /
  • 22827 /
  • 2
Разработиха автобуси с уникална иновация, пускат ги из Европа ВИДЕО

Швейцарската компания Twilliner AG подготвя истинска революция в междуградските автобусни превози. Тя е разработила уникална иновация, като седалката се трансформира в хоризонтално легло с натискането на един бутон. Дори е подадена заявка за патент за това изобретение през декември 2022 г.

И още в началото на 2024 г. ще бъде открита първата линия нощни автобуси с такива суперкомфортни седалки по маршрута Цюрих-Барселона. Цялото пътуване ще отнеме около 12,5 часа. А до 2026 г. вече има 25 планирани такива линии до различни градове: Лондон, Малмьо, Брюксел, Париж, Рим, Милано и др.

Продажбата на билети започва три месеца преди откриването на линията. Цените са обещани на нивото на пътуването в нощния влак. Разработчиците отдават предимствата на новата автобусна услуга преди всичко на повишения комфорт - пътниците получават възможност да спят добре в обичайната за това поза. Освен това нощните пътувания практически не са засегнати от задръстванията.

Друг важен плюс е грижата за околната среда. Компанията ще управлява автобуси на биогориво. В резултат на това емисиите на CO2 на пътник-километър ще бъдат само 24 g, което е 13 пъти по-малко, отколкото в самолет и приблизително същото като във влак.

Нова каравана впечатлява с екстравагантност и функционалност СНИМКИ

Трябва да се отбележи, че автобусите със спални места се използват активно от много години в редица азиатски страни в Южна Азия, предимно в Индия и Китай. Само че седалките не се трансформират, а първоначално са направени като за спане.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Takeup
    20.09.2023 6:37
    Предствям си нашите след третия месец...
  • Вашето име
    20.09.2023 7:36
    Чудо голямо в кината от години има такива седалки.