Първи снимки на новия VW Tiguan, ето кога почват продажбите

  • 22.11.2022 8:47 /
  • 15242 /
  • 1
Първи снимки на новия VW Tiguan, ето кога почват продажбите

Третото поколение Volkswagen Tiguan се тества по цивилните пътища, където вече бе уловен от камерите и обективите на автомобилните фотошиони.

Съдейки по направените снимки, компанията не възнамерява радикално да променя външния вид на кросоувъра. Вероятно до неузнаваемост моделът ще се промени по-близо до 2030 г., когато моделът стане електрическа кола. Или ще бъде напълно забравен и заменен от електрическия кросоувър ID .4.

Междувременно добрата новина е, че новата кола ще бъде оборудвана с двигатели с вътрешно горене - бензин и дизел.

От снимките се вижда, че моделът ще получи нова решетка. Горната му част, разположена между фаровете, ще бъде затворена, а двигателното отделение ще се продухва през огромен въздухозаборник, разположен отдолу.

С пропорциите си новата кола прилича на сегашното второ поколение Tiguan, но изглежда, че кросоувърът ще стане малко по-голям. В резултат на това моделът може да получи 7-местен салон и да привлече купувачи от кросоувъра Touareg.

Tiguan е изграден върху платформата MQB Evo, която е в основата на осмото поколение Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Това ще позволи новият Tiguan да бъде оборудван с хибридни задвижвания.

Базовият може да стане 1,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 150 к.с. Предлага се и eTSI версия с мека хибридна технология.

Дизеловите версии ще получат 150 и 200 к.с., а хибридните - 241 к.с. Възможна е и появата на про-спортна версия на Tiguan R.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дедо
    22.11.2022 21:33
    Гледан от пред виждам Тойота Камри. Авие?