Първи ИЗОБРАЖЕНИЯ и подробности за новата Toyota Land Cruiser 300

  • 23.10.2020 9:20 /
  • 9720 /
  • 1
Първи ИЗОБРАЖЕНИЯ и подробности за новата Toyota Land Cruiser 300

Добри новини за тези, които очакват новото поколение на легендарния всъдеход: по предварителни данни Land Cruiser 300 трябва да дебютира през 2021 г., 14 години след пускането на „200“, който премина през няколко обновления. Всъщност, премиерата на очаквания автомобил трябваше да е тази есен, но събитието е отложено за следващата година заради пандемията от коронавирус.

Нова вътрешна информация за смяната на поколението на всъдеходния флагман на Toyota е публикувана от японското издание Best Car Web. Някои подробности от екстериора на новата машина, например оригиналният U-образен елемент, който функционално допълва радиаторната решетка, са дали възможност на специалистите на изданието да си представят какъв може да бъде Land Cruiser 300.

В допълнение към това кога ще бъде официалното представяне и подробностите за дизайна, има и няколко факта относно техническите характеристики на автомобила. Съобщава се, че той се създава на новата модулна TNGA платформа и ще остане пълноценен всъдеход.

Уникално: Toyota показа летящ автомобил ВИДЕО

Според информацията, размерите на автомобила да бъдат 4970 мм дължина, 1985 мм ширина и 1870 мм височина (при сегашния Land Cruiser те са - 4950/1980/1880 мм), тоест със смяната на поколенията моделът ще стане малко по-дълъг, по-широк и по-нисък.

Междуосието ще нарасне с 50 мм, от 2850 на 2900 мм, съобщава източникът. Вариантите за салона са двуреден 5-местен и триреден 8-местен.

Потвърждават се по-ранните предположения относно силовите агрегати: на някои пазари 4,6-литров V8 ще замени неотдавна разработения 3,5-литров хибриден турбо V6, а като алтернатива по-късно ще бъде предложен нов 3,3-литров турбодизел. Въпреки това, в редица страни, където се продава Land Cruiser, двигателят V8 ще бъде запазен.

Toyota обнови легендарния Land Cruiser 70 СНИМКИ

Мултимедийната система ще има два екрана - мултимедиен (12 инчов) и навигационен (8 инчов). Освен това Land Cruiser 300 трябва да получи пълен набор от усъвършенствани електронни асистенти от новата система Toyota Safety Sense. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ...с Азиатска гаранция...
    23.10.2020 11:09
    Двигателите им гърмяха, като пуканки, а напоследък и най-новите хибридни, с новия малолитражен бензинов мотор интегриран с хибридната им система. Новият бензинов мотор е по-малък и ще върти на празни обороти, дано поне е добре обезшумен, иначе ефектът върху водача ще е поразителен...