Построиха военна машина, която ще издържи атомна война (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 26.10.2018 9:20 /
  • 4783 /
  • 2
Построиха военна машина, която ще издържи атомна война (СНИМКИ/ВИДЕО)

Компанията Inkas Armored Vehicle Manufacturing е създала офроуд брониран автомобил Superior. Шофьорът и пътниците му могат да оцелеят дори при евентуална атомна война.

Бронираният Superior е от висок клас. Дъното е подсилено и е в състояние да издържи на малка експлозия. Ако е необходимо, в горната част на тази машина може да се инсталира картечница или други оръжия.

Superior е оборудван с дизелов двигател с мощност 330 к.с. и въртящ момент от 1 288 Nm. Максималната скорост е 130 км / ч. Това, разбира се, не са най-добрите възможни показатели, но за брониран пътнически автомобил те са напълно достатъчни.

Освен това, основната задача на тази бронирана машина не е в скоростта, а в оцеляването на екипажа. В автомобила има и надеждни вентилационни системи. Те ще позволят на екипажа да оцелее при бактериологична, химическата и атомна война.

Superior е предназначен основно за военните и органите на реда. Цивилните граждани няма да могат да го купят или поне засега. Възможно е компанията Inkas по-късно да пусне подобна версия на този брониран автомобил. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • летящ кур
    26.10.2018 16:45
    Това и на ЕРПЕГЕ не може да издъжи....
  • Я помисли!
    28.05.2021 23:27
    Кола която притежава толкова електроника ще е безполезна след ядрен удар! За справка, Уикипедия раздел ЕМИ .... Изгарят всички електрически и електрони компоненти....оптическите системи потъмняват и са безполезни. И къде отива " прекрасната" статия......?!?!?!