Още автомарки напускат Русия, ето кой ще я спасява с коли

  • 03.03.2022 9:47 /
  • 14299 /
  • 0
Още автомарки напускат Русия, ето кой ще я спасява с коли

Не само премиум производителите, като БМВ, напускат руския автомобилен пазар, но и компаниите, произвеждащи коли в средния ценови сегмент и бюджетните коли (General Motors, Volvo, Volkswagen, Daimler Truck, Ford). Също стана известно за напускането и на Тойота, а пък Нисан засега само е спрял премиерите си в Русия. Затова в близко време се очаква голямо търсене на качествени бюджетни коли, като е важно предлагането да отговаря на търсенето. 

В този случай дилърите няма да могат много да повишават цените, извеждайки моделите, по своята същност, до средния ценови сегмент. 

Един от тези примери е Chevrolet. При възможен натиск от страна на General Motors узбекската UzAuto Motors може и да не използва американската марка и, да кажем, да възроди марката Ravon, под която автомобилите са се продавали по-рано, включително и в Русия. В случай на протести от страна на южнокорейския притежател на тази марка за автомобили може да се избере и някакво друго име. 

Засега обаче за това е рано, защото в официалния дистрибутор на Chevrolet - компания "Келес Рус" - заявяват готовността си както и преди да задоволяват руския пазар с търсените модел. 

Андрей Москаленко, прессекретар на компанията "Келес Рус" ( официален дистрибутор на Chevrolet в масовия сегмент в Русия) заяви следното:

В момента оперативната дейност на официалния дистрибутор се осъществява в планов режим. Напомням, че "Келес рус" е съвместно предприятие между UzAuto Motors (Узбекистан) и "СариаркаАвтоПром" (Казахстан), отговарящо за реализиането в Русия от 15 юни 2020 година на автомобилите Chevrolet в масовия сегмент и развитието на дилърската мрежа. 

Тази дейност се осъществява в рамките на сключен през февруари 2020 година специален договор между General Motors и UzAuto Motors, предвиждащ използването на търговския знак Chevrolet за редица експортни пазар, включително Русия, Беларус и Казахстан.  

Към момента моделната гама на Chevrolet в масовия сегмент е представена в Русия от три автомобила - Cobalt, Nexia и Spark.

При това компактният градски хечбек А-клас Chevrolet Spark за руския пазар се произвежда в Узбекистан в завода на UzAuto Motors, разположен град Асака,  а седаните В-клас Chevrolet Cobalt и Nexia се доставят при нас от казахстанския завод "СарыаркаАвтоПром" (град Костанай), където моделите се произвеждат по методите на едровъзловата сглобка от компоненти, произведени в завода на UzAuto Motors.

Компанията "Келес Рус" в реално време контролира изпълняването на всички свои задължения по договор пред партньорите, спазвайки законите и правилата на пазарите, включително и правилата за контрол на износа и, естествено, внимателно следи развоя на събитията, свързани с налагането на антируските икономически санкции. 

КОМЕНТИРАЙ