Официално представиха новия луксозен кросоувър на Infiniti СНИМКИ

  • 25.06.2021 12:50 /
  • 963 /
  • 0
Официално представиха новия луксозен кросоувър на Infiniti СНИМКИ

Дебютиралото второ поколение на кросоувъра на Infiniti е почти същото като първото по отношение на технологиите. QX60 е базиран на същата, леко модифицирана D-платформа. Размерът на междуосието е същият - 2901 мм. Общата дължина е 5034 мм. Пътният просвет е 170 мм.

Новият Infiniti QX60 има атмосферен 3,5-литров бензинов двигател с мощност 299 к.с. На мястото на вариатора се е появила 9-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е предно или на всички колела.

Въпреки че в техническо отношение кросоувърът е останал почти недокоснат, екстериорът и интериорът му са се променили и заслужават специално внимание. 

Някои дизайнерски решения, като хромираните части в задната броня на мястото на изпускателните тръби, са заимствани от миналогодишния концептуален QX60 Monograph (при него истинската изпускателна система е скрита зад бронята).

В допълнение към модерния външен вид Infiniti е усъвършенствал и интериора. За предния панел е използвана кожа и дърво. Отделно можем да подчертаем 12,3-инчовото цифрово приборно табло, което по желание на собственика може да бъде допълнено с 10,8-инчов прожекционен дисплей. Освен това се предлага още един 12,3-инчов мултимедиен екран.

Салонът остава триредов. Средният ред може да бъде оборудван по желание със свободностоящи луксозни седалки или стандартен триместен диван. Достъпът до третия ред е опростен. Сега седалките на втория ред могат да се сгъват напред, дори ако на тях са монтирани детски седалки.

Обзор на Infiniti QX70: Причините, поради които го харесват и купуват (СНИМКИ)

В допълнение към просторния интериор, второто поколение Infiniti QX60 се отличава с добър товарен капацитет. Обемът на багажното отделение е 410 литра, а при сгънати седалки на третия и втория ред този показател нараства до 2135 литра.

Клиентите в Северна Америка ще могат да закупят новия Infiniti QX60 до края на 2021 г. На останалите пазари автомобилът ще се появи в началото на 2022 г. Производителят все още не е обявил цената на кросоувъра. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ