Новият Mercedes-Benz GLE впечатли света с уникални технологии (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 13.09.2018 9:20 /
  • 8769 /
  • 0
Новият Mercedes-Benz GLE впечатли света с уникални технологии (СНИМКИ/ВИДЕО)

От компанията Mercedes-Benz дълго време поддържаха интереса към новото поколение на кросоувъра си GLE. Автомобилът е снабден с редица уникални технологии, като общият им брой е изпреварил всички конкуренти.

Новият модел на Mercedes-Benz GLE 2019 е компактен, икономичен и технологичен кросоувър, който напълно задоволява потребностите както за комфорт, така и за бързо движение на пътя.

Интериор и оборудване на Mercedes-Benz GLE 2019

Както можете да видите от снимката, новият Mercedes е оборудван с два 12,3-инчови дисплея, единият от които е цифров инструментален панел, а вторият е свързан с мултимедийната система MBUX, както в Mercedes-Benz EQC. Автомобилът е оборудван и с голям сензорен тъчпад на централната конзола.

 

Корпус и размери на Mercedes-Benz GLE

Както се очакваше, кросоувърът леко e увеличил размерите: разстоянието между предните и задните оси се увеличи с 80 мм (2995 мм), което позволи да се добави място към задните седалки на пътниците (+69 мм). За първи път Mercedes GLE получи опционален трети ред седалки за двама пътници.

 

Шаси и технологии на Mercedes GLE

В основата на новия Mercedes-Benz GLE е фирмената модулна платформа MHA (Modular High Architecture), свързана с MRA (Modular Rear Architecture), на която са базирани C-Class, E-Class и S-Class.

Новият GLE е оборудван с най-съвременната модификация на окачването Magic Body Control. Докато обновеното "магическо окачване" не се появи на други модели на марката, GLE ще се движи по-добре от останалите с такава система.

Това е и едно от най-интересните технически решения в новия джип: появата на окачването E-Body Control. Активното хидропневматично окачване работи от 48-волтовата мрежа и е в състояние да контролира всяко колело отделно. На асфалта, автомобилът ви позволява да се справяте с наклони, а на трудните терени предварително изправя корпуса си. Тя има специален режим на работа: ако кросоувърът е заседнал, то може да се опита да го разклати, като по този начин да се измъкне от капана. Базовите версии, обаче, както и преди ще бъдат оборудвани с пружинно окачване, както и с опционално пневматично окачване.

Друга нова система е Active Tailback Assist, която забавя автомобила, когато се приближава до задръстванията. А преди завой на пътя или подобна ситуация, тя автоматично ще спре джипа, ако има поток от коли. Естествено, автомобилът е оборудван и с активен круиз контрол, автоматична спирачна система и много други електронни асистенти.

 

Двигател и силова установка на GLE 2019

На пазара моделът ще се появи първоначално с няколко бензинови и дизелови двигателя по избор: 3-литрови бензинови турбодвигатели с мощност от 367 и 435 к.с., 2-литров турбодизел за 190 к.с. и 3-литров с 286 или 345 "сили". По-късно бензиновият двигател ще се предлага с хибридна установка EQ Boost за версията GLE 450 4MATIC, която ще има мощност от 367 к.с. Всички двигатели ще бъдат комбинирани с 9-степенна автоматична скоростна кутия 9G-TRONIC.

 

Цена на Mercedes-Benz GLE

Базовия модел Mercedes-Benz GLE 300d в Европа ще струва около 68-70 хил. евро. До края на година в продажба ще постъпят GLE 450 и GLE63 от AMG. Също така през следващата година предстои обновяване на GLE Coupe. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ