Най-великото състезание в историята: 11 суперколи и един кросоувър в жесток драг (ВИДЕО)

  • 26.09.2018 8:17 /
  • 10371 /
  • 0
Най-великото състезание в историята: 11 суперколи и един кросоувър в жесток драг (ВИДЕО)

Американците сравниха в драг състезание, тоест каране с пълна газ по права, няколко суперколи и незнайно как озовал се сред тях кросоувър. По принцип World’s Greateast Drag Race се провежда за осми път. И всеки път журналистите на изданието Motor Trend, което организира надпреварата, я наричат "най-голямата". 

Да се спори е сложно: на такъв набор от автомобили в един сравнителен тест всеки ще завиди.  

Тази година състезанието на класическите 402 метра със старт от място се проведе за осми път. В състезанието участваха както истински суперколи, като McLaren 720S или Porsche 911 GT2 RS, така и "форсирани" модели като Honda Civic Type R, Mazda MX-5 Club, Kia Stinger GT и дори кросоувъра на Alfa Romeo Stelvio. Последният бе представен в най-мощната си конфигурация Quadrifoglio и бе единственият представител на сегмента SUV на стартовата линия. 

Резултатът от състезанието се оказа прогнозируем: победителят измина 402-та метра за 10.1 секунди, успявайки да ускори до 227,7 км/ч. Пи това той не стартира по най-добрия начин. Въобще, тези състезания са крайно субективни, защото в тях не може да бъде изключен и човешкият фактор, а и на старта са събрани доста разнородни коли. Въпреки това, подобно количество много яки автомобили на едно място рядко се вижда. 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ