Концепция "Кит" на автосалона в Шанхай: Голяма паст вместо решетка СНИМКИ

  • 21.04.2021 9:13 /
  • 2804 /
  • 0
Концепция "Кит" на автосалона в Шанхай: Голяма паст вместо решетка СНИМКИ

Концептуалният кросоувър Roewe Jing дебютира в рамките на Auto Shanghai 2021. Колата изглежда доста необичайно: тънки светодиодни фарове, извадени сякаш от форми за лед, обтекаеми форми в духа на съвременната мода, но решетката на радиатора е нещо, което впечатлява най-силно - дори е трудно да се определи, дали е красиво или не. 

Този автомобил на SAIC Motor трябва да се присъедини към суббранда на автомобилния производител Roewe. Jing, или Кит, е перспективен концептуален модел, като връзката с образа на кит въобще не е случайна. Формата на решетката - така създателите виждат челюстта на кита. Възможно е изборът на белия цвят за концепта също да не е случаен. 

За автомобила не се знае много: серийната версия ще се появи на пазара в края на годината. Техническите му характеристики не са известни, макар и да се говори, че това няма да е чист електромобил - вероятно ще има плъг ин хибридна версия и стандартни варианти с ДВГ. 

Освен това, известно е, че Jing трябва да стане флагман в линейната гаа на суббранда Roewe.

Поради това, че изложеният автомобил е почти готовата му версия, не трябва да се очаква, че предната част с китова тематика ще се промени силно, когато автомобилът постъпи в продажба. Няма информация и за цените или оборудването му. Предполага се само, че колата ще бъде предназначена предимно за китайския пазар. 

Справка

Тази година Шанхайския автомобилен салон се провежда от 19 до 28 април. Международното изложение на автомобили и автомобилна техника се провежда в Шанхай всяка нечетна година, в последната седмица на април. В четните години се провежда Пекинския автомобилен салон. Двете изложения са най-големите изложби за автомобили в Азия. 

КОМЕНТИРАЙ