Китайците показаха конкурента на Audi Q7 и BMW X5 (СНИМКИ)

  • 18.07.2019 9:50 /
  • 3955 /
  • 0
Китайците показаха конкурента на Audi Q7 и BMW X5 (СНИМКИ)

На китайския пазар започнаха продажбите на големия кросоувър HongQi HS7 от местната корпорация FAW.

HongQi е най-престижната марка на националната автомобилна индустрия в Китай. Тя води своята история от 1950-те години, като под нея са произвеждани представителни седани за нуждите на членовете на Централния комитет на комунистическата партия на страната. Неотдавна FAW се насочи към комерсиализацията на марката: през 2017 г. представителният седан HongQi L5 стана достъпен за всички желаещи, а сега започва разширяването на моделната гама. HS7 е първият модел на HongQi, който е ориентиран предимно върху потребителския пазар, а не държавните органи.

Китайският кросоувър е изграден върху старата платформа за задно задвижване на Toyota Crown, но се предлага в конфигурация с пълно задвижване.

Тестваха електрическия кросоувър Tesla Model X в сериозен офроуд (ВИДЕО)

Серийната версия на HS7 бе показана за първи път на международното изложение в Гуанджоу през ноември 2018 г.

Новият кросоувър на Hongqi HS7 ще е конкуренция на Audi Q7, BMW X5 и други големи джипове с насоченост към заможните водачи. Във всеки случай, така вижда ситуацията ръководството на Hongqi. Огромната хромирана решетка подчертава статуса на модела, а визията на светлините добавя агресивност.

Салонът се отличава с хоризонтална архитектура на предния панел и консервативните дизайнерски решения. Панелите са изработени от пластмаса, почти всички големи елементи са украсени с естествена кожа. Във вратите и предния панел има дървени инкрустации. Мястото на традиционната комбинация прибори е многофункционален дисплей. Екранът на информационно-развлекателната система е необичайно голям. Функциите за контрол на климата са на отделен сензорен дисплей в долната част на централната конзола.

Дължината, ширината, височината на HongQi HS7 са съответно 5035, 1989 и 1778 мм, междуосието е 3008 мм.

Renault разсекрети официално новия си евтин седемместен кросоувър (СНИМКИ)

HongQi HS7 се задвижва от 3.0-литровия бензинов V6 модел двигател CA6GV30TD. Той е оборудван със система за директно впръскване, развива 338 к.с. мощност и 445 Nm въртящ момент. Кросоувърът има 8-степенна автоматична трансмисия Aisin. Задвижването е и на четирите колела .

Цената на HongQi HS7 варира от 349 800 до 459 800 юана, като в евро по текущия валутен курс, тя е 45 000 - 59 000.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ