Индийците откачиха по този всъдеход ВИДЕО

  • 17.08.2021 8:14 /
  • 1063 /
  • 0
Индийците откачиха по този всъдеход ВИДЕО

Това моторно превозно средство е доста безумно, казва изящна журналистка от изданието Autocar India. Впрочем самата тя така и не се решава да седне зад волана на всъдехода - твърде е сложно управлението с ръчки. Автомобилът обаче е създал в нея трайно впечатление. 

Тя се възхищава от размера на гумите, които са високи почти колкото нея. Макар и спрямо среден компактен кросоувър Шерпът да не е чак толкова голям, казва момичето. 

Все пак, височината му е 2.8 метра, а това си е много. 

Тоест внушителен го правят неговите огромни колела. Шерпът е и здрава машина - теглото му е 2.4 тона, доставя се с патентовано пневматично окачване. Системата може да работи така, че по време на движение може да напомпа спаднала гума. 

Гумите са напомпват с изгорелите газове на колата. Това е някакво безумно решение. За да се напомпат или спаднат гумите са необходими само няколко секунди, при това в движение. 

 

"Честно казано. Това пневматично окачване е най-мекото, на което съм се возила", признава журналистката. 

Шерпът може да преодолее ъгли до 35 градуса. Това означава, че може да пътувате, гледайки в небето или забили поглед в земята, учудва се журналистката на проходимостта н всъдехода. 

Това е идеалният компактен всъдеход: той има плоско дъно, за да не може нищо да се закачи за него. Има помпа, в случай, че в него попадне вода, тя просто ще я изпомпа навън. 

Шерпът си е "малко или много амфибия": във водата той може да ускори до 6 километра в час, грайферът на гумите работят като весла.   

Sherp N 1200 е снабден с дизелов двигател, който може да работи както при минус 40 градуса, така и при плюс 40 градуса по Целзий. Разполага с 6-степенна скоростна кутия. Отличен автомобил, прави извод тя. Не е учудващо, че рапърът Кание Уест има цели 15 такива. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ