Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

  • 15.11.2019 9:50 /
  • 21510 /
  • 1
Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

Европейският комитет за провеждане на независими краш тестове на автомобили (Euro NCAP) нарече компактния кросоувър Mazda CX-30 най-безопасният за възрастни пътнициза цялата история на организацията.

"Тя е безупречна“, казват експертите за Mazda, без да крият възторга си. По отношение на надеждността и характеристиките си тя надминава дори такива автомобили като Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer Hybrid и Opel / Vauxhall Corsa.

Както бе отбелязано на уебсайта на Euro NCAP, моделът Mazda CX-30 е набрал рекордните 37,6 точки при тест за челен сблъсък (99% от максималния възможен резултат).

Новият кросоувър Mazda CX-30: Двигатели и разход на гориво (СНИМКИ)

Японският всъдеход успя да надмине показателите на легендарно безопасните Volvo: второто и третото място в класацията на най-безопасните автомобили на нашето време, според Euro NCAP, са заети от Volvo XC90 и XC60 с съответно 37 и 37.2 точки. Така CX-30 стана най-безопасният модел, тестван някога от Euro NCAP.

В допълнение към най-високата оценка в категория „Безопасност на възрастните пътници“, моделът получи 42,2 точки (86%) за безопасност на децата в салона, 38,7 точки (80%) за безопасност на пешеходците и 10 точки (77%) за качеството на спомагателните системи.

Вижте как Tesla Model 3 и Mazda CX-30 изпълняват трудния лосов тест ВИДЕО

Според резултатите от всички тестове автомобилът е получил петзвездна оценка. Mercedes-Benz GLB и Ford Explorer Hybrid също получиха пет звезди за безопасност, но Opel / Vauxhall Corsa - само четири.

Генералният директор на Euro NCAP Мишел ван Рейтинген поздрави Mazda с почти идеалния резултат. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • YAMAHA
    06.06.2020 21:16
    Mazdite много добри. Браво