Бюджетен електромобил на Citroen се разпродаде за нула време СНИМКИ

  • 30.06.2023 9:50 /
  • 19987 /
  • 0
Бюджетен електромобил на Citroen се разпродаде за нула време СНИМКИ

Търсенето на новия Citroen My Ami Buggy надмина всички очаквания. Целият тираж на миниатюрния електрически автомобил се разпродаде само за 10 часа, съобщава официалният сайт на концерна Stellantis.

Електромобилът Citroen Ami Buggy беше пуснат в лимитирана серия от 800 автомобила. Машините са продадени в 8 европейски страни. Голяма част от купувачите се оказаха от родината на електрическия автомобил - 430 екземпляра от My Ami Buggy са закупени във Франция.

Миналата година Citroen предлагаше своето "спортно бъги" само във Франция. Французите тогава изкупиха тиража от 50 екземпляра за 17 минути и половина. Първоначално е било планирано да бъде пуснато само това количество, но по искане на клиентите производството на модела е възобновено.

През 2023 г. My Ami Buggy EV се предлага за първи път извън Франция, където се оказа още по-популярен. В Белгия всичките 65 екземпляра на мини-електрическата кола бяха разпродадени само за 10 минути. А клиент от Испания успя да направи поръчката само за 70 секунди.

Очаква се и трета серия от 200 автомобила, които ще се продават извън ЕС - в Турция, Мароко и отвъдморските територии на Франция.

Новият Citroen My Ami Buggy е всъдеходната версия на миниатюрния електрически автомобил. Колата е с дължина 2,41 м и тегло 485 кг като струва от 7790 евро. Различава се от стандартния модел с пластмасов обвес, арки вместо врати и специални защитни мрежи на светлините и фаровете.

Невероятно: Откриха гробище с хиляди изоставени електромобили, всички са нови СНИМКИ ВИДЕО

За да се облекчи дизайна "спортното бъги" е лишено от врати. Тяхното място е заето от тръбни конструкции, които предпазват водача и пътника от случайно изпадане от салона. Рамата и другите части на корпуса са стоманени.

Създадоха модерен наследник на култов италиански спортен автомобил СНИМКИ

Електрическият автомобил Citroen Ami е оборудван със скромен двигател с мощност 8 конски сили и батерия с мощност 5,5 кВт∙ч. Развива 45 км/ч и има запас от 70 км след зареждане. В редица европейски страни управлението на такъв маломощен автомобил не изисква шофьорска книжка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ