BMW шокира феновете си с този призив: Пазете си ...

  • 05.12.2022 9:21 /
  • 37058 /
  • 2
BMW шокира феновете си с този призив: Пазете си ...

BMW има наистина голямо портфолио, което включва модели, които отговарят на различни нужди – било то спортни автомобили, семейни SUV или луксозни седани. Автомобилният производител винаги поддържа гамата си свежа и конкурентна, което на практика означава, че винаги можете да закупите добро ново BMW, стига да сте готови да платите цената за него.

Но се оказва, че компанията не иска да си купите нова кола на всяка цена – това просто не е много добре за околната среда. Това със сигурност звучи изненадващо на пръв поглед, но идеята идва направо от един от ръководителите на фирмата.

Моника Дернай, ръководител на отдела за устойчивост на BMW, наскоро говори пред публика в Лондон за това как автомобилната индустрия може да намали въздействието си върху околната среда и отпадъците.

Нейната идея е превозните средства, които се използват в момента да бъдат преоборудвани и да бъде удължен животът им, вместо просто да се вземе нова кола от шоурума.

"Например - да можете лесно да освежите интериора. Имаме нужда да надградим услугите за употребявани автомобили , както и да променим проектирането на новите. Например, нова седалка да бъде инсталирана бързо на мястото на старата – това ще е употребявана кола, която ще изглежда като нова кола", обясни тя.

Думите на Дернай вероятно ще бъдат критикувани от някои специалисти в индустрията, но всъщност сме щастливи да чуем какво каза тя в Лондон. Надграждането на по-стари превозни средства е нещо, което автомобилната общност обича, както се вижда от пазара за употребявани или нови части за по-стари превозни средства.

Дернай също каза – и това е нещо, което също намираме за вярно – че автомобилната индустрия не може да премести всички към обществения транспорт или услуги за споделяне на автомобили. Или, казано по друг начин, все още има огромен пазар за лични превозни средства и е много малко вероятно това да се промени скоро.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • pero
    05.12.2022 13:22
    abe nie pari za nowi kli nqmame bre bangs na po 20 tina godini dizeli bez atalizatori tora ni e wyzmojno
  • boiko borisow tik wata
    05.12.2022 13:25
    akwi glupowti dra[tite bre q da otiwatedaigraete wkazinata na ceco ef bet