Американците си избраха най-патриотичната автомобилна марка

  • 19.07.2022 8:50 /
  • 6242 /
  • 1
Американците си избраха най-патриотичната автомобилна марка

Ежегодната класация на знаковите американски марки, съставяна от Brand Keys, посочи търговските марки, които според потребителите максимално въплъщават разбирането за "патриотизъм" в американския смисъл на думата.

В списъка с патриотичните марки в резултат на проведеното през 2021 година изследване влязоха глобални компании, сред които присъстват и автопроизводителите. 

При това именно една автомобила компания - тя и само тя - вече почти две десетилетия оглавява този рейтинг.

За американците въплъщение на патриотизма сред търговските марки вече 19 години е автомобилната марка Jeep, която според мнението на участвалите в изследването максимално точно илюстрира патриотизма. 

Допитването е проведено между 5804 души н а възраст от 16 до 65 години, в балансирани по пол и политическа принадлежност девет региона на САЩ.  

Освен Jeep в сред патриотичните автомобили са се наредили още Ford (на трето място в рейтинга) и Tesla, която заема 30-та позиция.

И двете марки и преди са се озовавали в списъка, но през 2020 година на Ford се наложи да падне 3 места по-ниско, а Тесла въобще не присъстваше в миналогодишния списък. 

Освен това, според жителите на САЩ, доста добре се отразява понятието "патриотизъм"  и на марката за мотори Harley-Davidson, известни по целия свят. Президентът на нюйоркската консултантска компания Робърт Пасиков заяви, че в наши дни конкрени между една и друга марка се усложнява от последствията от пандемията, която бързо променя наличните социално-политически условия, които рязко са изменили живота на потребител, както и определенията им за "патриотизъм". 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • янки
    19.07.2022 9:14
    Да,и Тесла на трето място,защото им ги раздават почти на символична цена.Европейски автомобил там се кара само от безработни и социално слаби.