Вижте зрелищното ускоряване на Porsche Taycan на самолетоносач ВИДЕО

  • 06.09.2019 10:50 /
  • 3571 /
  • 0
Вижте зрелищното ускоряване на Porsche Taycan на самолетоносач ВИДЕО

От автомобилната компания Porsche публикуваха зрелищно видео, което демонстрира възможностите за ускоряване и намаляване на скоростта на електрическия Taycan. В това ускоряване, показващо цялото ДНК на марката, зад волана е състезателката Шейла Холбрук.

Впечатляващото преминаване на автомобила се извършва на палубата за излитане на известния самолетоносач USS Hornet, един от най-известните представители на американския флот. Сега той работи като плаващ музей, но в своето време участваше във военните действия, а също така осигуряваше търсенето и транспортирането след кацането на екипажа на мисията Аполо 11 - първите хора стъпили на Луната.

Вижте как кросоувърът Porsche Cayenne Coupe ускорява до 300 км/ч (ВИДЕО)

По време на скоростното събитие шофьорката използва различни системи за управление, с които е оборудвана Taycan, както и опционалните въглеродно-керамични спирачни механизми.

"Палубата се оказа много дълга и въпреки външните впечатления, много неравна. Съзнателното ускорение към водната пропаст след края на палубата, стана ново преживяване за мен, но Taycan ми вдъхна увереност. Оказа се наистина стабилен при ускорение и, което е много по-важно, при спирането “, каза Ший Холбрук.

За 10,17 секунди Porsche Taycan успя да се ускори до 145 км / ч и след това напълно да спре - само на 30 метра от препятствието, инсталирано на ръба на пистата. Porsche вече успя да заяви, че този експеримент е по-скоро забавление, отколкото сериозно изпитание, но все пак демонстрира предимствата на електрическия автомобил.

Загадъчната история на Porsche 911 с неръждаема стомана от 1967 година (СНИМКИ)

Официалната премиера на Porsche Taycan ще се състои на 4 септември: събитията, на които компанията ще покаже първия си сериен електромобил, ще се проведат едновременно на три континента./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ