Създадоха най-бързия джип в света, вижте мощната машина, която вдига 322 км/ч (СНИМКИ)

  • 09.09.2018 9:20 /
  • 2493 /
  • 0
Създадоха най-бързия джип в света,  вижте мощната машина, която вдига 322 км/ч (СНИМКИ)

Ателие Листър (Lister) от Великобритания публикува много амбициозен анонс. Компанията заяви, че е успяла да изгради кросоувър, който по показателя за максимална скорост може да изпревари не само Bentley Bentayga, но и Lamborghini Urus. Но какво общо има това с Jaguar?

Именно на платформата на Jaguar F-Pace SVR ателието е създало джипа, наречен Lister LFP (съкращението може да бъде дешифрирано като Lightning F Pace). В същото време, машината официално ще получи статуса и на сериен модел: ателието планира да пусне 250 "най-бързи кросоувъра в света".

Според информацията, Lister LFP ще може да развие 322 км / ч, благодарение на двигател с мощност от 670 к.с. При това Bentley Bentayga, който преди време бе смятан за най-бързия джип, с шестлитровия двигател с мощност от 608 конски сили може да набере до 301 км / ч, а Lamborghini Urus официално вдига 305 км / ч. Самият Jaguar F-Pace SVR може да ускори до 283 км / ч.

Какъв точно двигател е планиран за новата машина, все още е неизвестно. Възможно е това да е модифицирана версия на 5-литров двигател V8 с мощност 550 к.с., оборудван с механичен компресор.

Автомобилът за всички терени ще получи също огромни дискове, въглероднокерамични спирачки и оригинален аеродинамичен пакет. И, разбира се, впечатляваща цена, въпреки че в тези детайли британците все още не изясняват нищо. /auto.blitz.bg

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ