Черна мълния: Уникална 53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия СНИМКИ

 • 21.03.2020 9:50 /
 • 8213 /
 • 2
Черна мълния: Уникална 53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия СНИМКИ

В годините на производството си тази Волга се смяташе за символ на успех и благополучие. Тя е била притежание само на заможни хора и различни представители на властта.

Малко по-късно обаче ГАЗ-21 загубил много високата си цена, но не загубил своята автентичност. Производството на този модел е спряло през далечната 1970 г. и съответно подобни коли практически не са достигнали до наши дни.

Въпреки това, обаче, периодично се срещат автомобили без пробег. Повечето от тях са престояли законсервирани в гаражи по една или друга причина. Именно за една такава машина ще ви разкажем днес.

Тази черна Волга беше намерена в Германия и сега се продава в германския град Лемвердер. Според собственика, за целия период на експлоатация автомобилът е изминала само 2000 километра.

Волгата, която трябваше да стане хит в началото на 2000-те години СНИМКИ

Преди колата да бъде пусната за продажба, в нея са били коригирани всички недостатъци, които времето оставило като отпечатък. Колата е била оборудвана с нови спирачки, а също така е прегледано и цялото окабеляване.

Вижте как хвърчи и какво може най-мощната Волга ВИДЕО

Продавачът обаче уверява, че всички елементи на автомобила са останали оригинални. Газ-21 е оборудван с 2,5-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 85 к.с., който работи с 3-степенна скоростна кутия.

Този автомобил е слязъл от конвейера през 1967 г. и днес, за тази рядка машина собственикът възнамерява да получи солидната сума от 16 000 евро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • бай Гъдю
  11.04.2020 10:22
  Чудна кола! Даже има "Ключ-маса" между мотора и минуса на акумулатора, обаче няма "Еленче"... ;-))) И гори 15-17 л. бензин на градско движение. Иначе е върха, няма спиране!
 • ей мъдьо
  27.04.2020 19:06
  ей лайно колата си е много красива истинска класика. Иди се гръмни сега