Bugatti Chiron срещу McLaren Speedtail в зрелищна гонка с общо 2536 к.с. ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/test-drive/bugatti-chiron-sreshhu-mclaren-speedtail-v-zrelishhna-gonka-s-obshho-2536-ks-video Auto.blitz.bg
Bugatti Chiron срещу  McLaren Speedtail в зрелищна гонка с общо 2536 к.с. ВИДЕО

В мрежата е публикуван видеоклип, показващ драг състезание на четвърт миля. Този път в състезанието са участвали два ексклузивни хиперавтомобила на обща стойност около осем милиона долара.

Съперниците McLaren Speedtail и Bugatti Chiron се различават значително по мощност и тегло, което не им пречи да участват в зрелищна надпревара.

McLaren Speedtail е изключително бърз, но дали има достатъчно мощност, за да победи Bugatti Chiron в драг състезание?

McLaren Speedtail беше представен преди четири години. Хиперавтомобилът е произведен в едва 106 екземпляра и е един от най-мощните модели в цялата гама на британската марка.

От първо лице: Суперкола McLaren ускорява до 326 км/ч на магистрала ВИДЕО

Автомобилът със задвижване на задните колела е получил седалки от болидите от Формула 1 и четирилитров хибриден V8 с два турбокомпресора, който развива 1036 конски сили. В колата се използва седемстепенна роботизирана скоростна кутия.

Мощността на Bugatti Chiron е доста по-голяма. Хиперавтомобилът със задвижване на всички колела е оборудван с осемлитров W16 с четири турбокомпресора, който генерира 1500 конски сили. Скоростната кутия също е седемстепенна роботизирана.

Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок подкара бясно Audi Quattro, превърнато в "турбо чудовище"

Като се има предвид разликата в мощността, изглежда, че победителят е очевиден. Обаче в същото време Chiron е с почти 365 килограма по-тежък от Speedtail. Вижте кой ще победи в зрелищното състезание.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай