Geely дебютира в България на Автосалон София 2024 ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/geely-debyutira-v-balgariya-na-avtosalon-sofiya-2024-video Auto.blitz.bg
Geely дебютира в България на Автосалон София 2024 ВИДЕО

Geely, една от най-големите китайски марки автомобили, пристигна в България! Ексклузивната премиера на новите модели Ви очаква на Автомобилен салон София 2024, който се провежда в Интер Експо Център от 18 до 27 октомври. 

Всички модели на марката идват с топ оборудване. Подходящи са както за младежи с бурна кръв и динамичен живот, така и за улегнали хора с големи семейства, категоричен е Калоян Ганев, собственик на КАРИО АУТОТРЕЙД, която предлага широка гама от нови автомобили марки GEELY и LYNK & CO. 

Какви още интересни неща за марката казаха от КАРИО АУТОТРЕЙД, вижте видео във видеото.

 
 
Geely Auto Group е основана през 1997 г. със седалище в китайския град Ханджоу и има центрове за развитие по целия свят. Групата е един от най-важните производители на автомобили в света, в списъка на топ 10 на най-ценните марки от автомобилно портфолио за 2023 г., създаваща най-модерните превозни средства и решения за устойчива мобилност.
 
Компанията произвежда и продава превозни средства от водещи автомобилни марки, включително Volvo Car, Polestar, Lotus, Geely Auto, Zeekr, LYNK & CO, Farizon, Geometry, London Electric Vehicle Company (LEVC), PROTON, както и Terrafugia.

Geely ще стартира в България с оторизиран представител в София, а до края на годината е обявено, че мрежата ще се разшири и в други големи градове у нас.
 
По време на предстоящия автосалон в София ще бъдат представени моделите Coolray и Starray, а ексклузивно, само месец след премиерата във Франкфурт, ще бъде показан и новият електрически модел EX5, чиито продажби стартират в началото на следващата година.

Geely Coolray – Освободете своята енергия

Този световно популярен модел е направен под ново поколение модулно архитектурно шаси (BMA), предназначено да осигури най-доброто изживяване при шофиране.

С младежки и модерен външен дизайн и отлично пътно поведение, Coolray придоби огромна популярност сред клиентите по целия свят. Този популярен модел създава истински фурор в SUV сегмента с общи продажби от цели 800 000 автомобила в световен мащаб.

Сега новият Geely Coolray се позиционира като "Smart SUV" с подобрения в дизайна, задвижването, технологията и безопасността, обещавайки на бъдещите купувачи едно вълнуващо изживяване.

Компактният SUV с дължина 4380 мм, ширина 1810 мм и височина 1615 мм, задвижван от бензинов двигател 1.5 TD с мощност 128 kW (172 к.с.) ще бъде представен на автомобилния салон в София.

За да освежи и подобри екстериорния дизайн, Geely прие по-изразителна дизайнерска концепция, наречена „Energy Burst“ за новия Coolray. Новият Coolray разполага с най-новия дизайн на предната част, наречен „Energy Storm“ – черни грапави вентилационни отвори с червени акценти, което прави колата по-агресивна, крещяща и привличаща вниманието. LED фаровете изглеждат агресивно и светят като звезди през нощта.

18-инчови джанти в стил томахавка с червени спортни спирачки представляват скоростта и страстта на състезанието. Големият заден спойлер с изключителното S лого подобрява спортното впечатление от автомобила, като същевременно оптимизира аеродинамичните характеристики.

Новият Coolray може да се похвали с ексклузивен цвят лавандула, единственият цвят в сегмента, който има динамично променящо се покритие. Спокойната сива и мистериозна лилава основа оживява в романтичния, перлен и авангарден цвят лавандула.

В интериора е възприета дизайнерската концепция "Energy Awakening". Geely създаде стилен и спортен интериор, който моментално може да стимулира желанието Ви за шофиране. Контрастният червен и черен дизайн придава на кокпита силно усещане за визуален поток.

Интегрираните двойни екрани - 10,25-инчов LCD инструментален панел и 12,3-инчов сензорен екран - осигуряват завладяващо визуално изживяване и силно усещане за модерни технологии. Автомобилът е оборудван със спортни електрически седалки, премиум кожен волан, амбиентно осветление със 72 цвята, както и спортен електрически скоростен селектор. Едновременно създавайки елегантна и спортна атмосфера, кабинатa осигурява и освежаващо усещане.

Новият Coolray е оборудван с ново поколение четирицилиндров двигател Leishen 1.5 TD, невероятно ефективен и мощен, позволяващ на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч само за 7.6 секунди с комбиниран разход на гориво от само 5.8 л/100 км.

Съвместно с новото поколение 7-степенна трансмисия с двоен съединител, новият Coolray постига по-голяма ефективност, по-добра динамика и по-голяма прецизност на управлението.

Новият Coolray е специално проектиран за градски условия. Благодарение на модерния задвижващ агрегат, новият Coolray предоставя на потребителите водеща в класа си динамична производителност и оправдава претенциите си за "Smart SUV". В допълнение към традиционните режими ECO, COMFORT и SPORT, Coolray разполага и с нов режим SMART, който разпознава навиците на водача и пътните условия и активно настройва задвижването, за да осигури по-добро шофиране.

По отношение на технологичната конфигурация, новият Coolray е оборудван с L2 усъвършенствана система за подпомагане на водача, която включва ACC (Интелигентен адаптивен круз контрол), AEB (Автоматична система за аварийно спиране), LDW (Система за предупреждение при напускане на лентата), BSD (сигнализация за мъртва зона ), TSR (система за разпознаване на пътни знаци), SLIF (предупреждение за ограничение на скоростта).

Освен това има система за автоматично паркиране (APA), включваща общо 12 радара отпред и отзад на автомобила, които осигуряват помощ при паркиране от всички страни. Лесно паркиране с просто натискане на един бутон.

В същото време новият Coolray носи повече полезни и практични функции, които осигуряват много приятно изживяване при пътуване за водача и пътниците, включително бързо безжично зареждане от 15 W, автоматичен климатик и електрическо отваряне на капака на багажника.

И накрая, що се отнася до безопасността при шофиране, той е оборудван с 540° HD панорамна система от камери, която предоставя на водачите пълна визуализация за околната среда около автомобила.

Тя помага на шофьора не само при паркиране, но и при намалена видимост на пътя. В същото време разполага с 4-канална DVR система, 6 въздушни възглавници и високоздрава конструкция на каросерията, която предпазва максимално водача и пътниците.

Новият Geely Coolray е перфектен пример за мисията на Geely - Създаване на изживяване за мобилност, което надхвърля очакванията. Платформата Leishen Powertrain дава началото на изцяло ново задвижване на новия Coolray с високоефективен и мощен 1.5TD 4-цилиндров двигател.

Geely Coolray не е просто автомобил, това е начин на живот, който позволява на водачите да освободят вътрешната си енергия и да започнат своето пътуване със стил.

Новият Coolray с усъвършенстван 1.5 TD двигател с мощност 172 к.с., съчетан с автоматична 7 DCT скоростна кутия и богат GF пакет оборудване (Двуцветна каросерия, 18'' алуминиеви джанти – Sporty Black edition, карбонови детайли по купето, автоматични предни LED светлини, автоматичен климатик, отопление на седалките и волана, 540° панорамна камера, Smart Key & Start бутон, безжично зарядно за мобилен телефон, панорамен покрив, електрическо отваряне на капака на багажника, електрическо регулиране на шофьорската седалка в 6 посоки, автоматичен паркинг асистент, както и други) може да бъде ваш за 55 990 ЛВ. с ДДС, докато GF+ версията (в допълнение към GF - цветовия пакет Лавандула и специалните 18'' New Shape алуминиеви джанти) е на цена от 58 990 лв с ДДС. По случай премиерата на марката в България Geely предоставя специална отстъпка, в размер на 3000 лв при покупка на Coolray, само по време на Автосалон София 2024.

Geely Starray, революционен автомобил, създаден да повдигне изжияването от шофирането

Дестинацията за футуристичен стремеж, вдъхновен от модерността, започва с вашата мечта. Тази мечта въплъщава авангардната концепция за отиване далеч, сякаш е звезден изблик, танцуващ в хармония с футуристичната модерност, за да даде началото на визията на Geely Starray.

Със своя удивителен дизайн и авангардни технологии, Starray е създаден да предефинира автомобилния пейзаж. Starray разполага с усъвършенствано задвижване, което съчетава ефективност с вълнуваща производителност, гарантирайки, че всяко шофиране е запомнящо се. Под предния капак Starray разполага с мощен 1.5 бензинов двигател, осигуряващ впечатляващите 178 конски сили и 290 Nm въртящ момент, гарантирайки динамично представяне.

Със своя удивителен дизайн и авангардни технологии, Starray е създаден да предефинира автомобилния пейзаж. Двигателят 1.5 е съчетан с плавната 7-степенна трансмисия с двоен съединител, предлагаща бързо превключване на предавките и подобрена горивна ефективност.

Отвътре Starray разполага с просторна, луксозна кабина, оборудвана с най-новите възможности за инфотейнмент. Безопасността е от първостепенно значение в Starray - с набор от усъвършенствани технологии за безопасност, включително асистент за поддържане на лентата, адаптивен круз контрол и автоматично аварийно спиране.

Допълнителните функции за безопасност включват система с въздушни възглавници, разпознаване на пътните знаци и предупреждение за напречен трафик отзад, което гарантира спокойствие за всички пътници.

Впуснете се в иновациите и лукса с Geely Starray, където стилният интериор се среща с авангардни технологии за безпроблемно шофиране. Отдайте се на комфорт с просторна кабина, първокласни седалки и 13,2-инчов контролен екран.

Ангажиментът на Geely към устойчивостта блести с екологичните материали и енергийно ефективния дизайн на Starray. С персонализирани опции и иновативни функции, Starray може да бъде пригоден да отговаря на нуждите на всеки.

Дизайнерската философия на Geely съчетава естетиката с функционалността, създавайки превозно средство, което изглежда толкова добре, колкото и се представя. Нашият екип от инженери работи неуморно, за да гарантира, че Starray отговаря на най-високите стандарти за качество и надеждност.

Geely разкрива изцяло новия EX5: Авангарден изцяло електрически автомобил

Geely с радост представя изцяло новия EX5, напълно електрически компактен SUV, предназначен да революционизира изживяването при шофиране, като дава приоритет на устойчивостта и динамиката. Geely EX5 се отличава с елегантен и модерен дизайн, показващ аеродинамичен силует, допълнен от смела предна част и впечатляващо LED осветление, което привлича вниманието на пътя.

Просторната кабина вътре съчетава първокласни материали с модерни технологии, предлагайки удобна и свързана среда за шофиране.

EX5 ще използва собствено разработени от Geely батерии - Aegis Short Blade литиево-желязо-фосфатни батерии, които предлагат два капацитета: 49,52kWh и 60,22kWh, с пробег съответно от 440 км и 530 км. Твърди се, че батериите Aegis Short Blade имат превъзходни показатели за безопасност и по-дълъг експлоатационен живот.

Безопасността остава основен фокус за Geely и EX5 е оборудван с цялостен набор от усъвършенствани функции за безопасност. Това включва автоматично аварийно спиране, асистент за поддържане на лентата, система за 360-градусова камера и въздушни възглавници, набор от системи осигуряващи спокойствие за всички пътници.

EX5 също така включва интуитивна информационно-развлекателна система с голям сензорен дисплей, свързаност със смартфон и технология за гласово разпознаване, което позволява на водачите да поддържат връзка без усилие. С достатъчно товарно пространство и разнообразно разположение на седалките, EX5 е идеален както за ежедневна употреба, така и за приключения през уикенда.

Ангажиментът на Geely към устойчивостта блести в дизайна на EX5, използвайки екологични материали и технологии, които намаляват неговия отпечатък върху околната среда.

11-в-1 интелигентен електрически задвижващ двигател, способен да произвежда до 160 kW, монтиран в този конкретен Geely EX5, което го прави 11,9 kWh/100 km на CLTC база, която осигурява впечатляващите 90,04% ефективност. Той има най-добрия коефициент на съпротивление от Cd 0,269 в своя клас. За да се постигне такава ефективност на дизайна и разширен обхват с 77,6 км има 24 подобрения, направени върху оригиналния дизайн.

Geely EX5 ще бъде наличен на българския пазар в края на Q1 2025.

Farizon SuperVan

Farizon с гордост представя Supervan, революционно изцяло електрическо търговско превозно средство, предназначено да отговори на развиващите се нужди на бизнеса, като същевременно насърчава устойчивостта и ефективността.

Supervan съчетава здрава електрическа задвижваща система с просторна товарна зона до 13 м3, което го прави идеален за градски доставки и логистични операции. С впечатляващ пробег от до 377 км с едно зареждане, той гарантира, че фирмите могат да работят безпроблемно, без да се притесняват от често презареждане. Архитектурата GXA-M използва чиста електрическа енергия с течно охлаждане, максималният капацитет на батерията достига 83 kWh (LFP батерия).

Оборудван с усъвършенствани функции за безопасност, включително избягване на сблъсък и помощ за поддържане на лентата, Supervan дава приоритет на безопасността на водачите и стоките. С 30 интелигентни конфигурации за безопасност се очаква Farizon SuperVan да получи ниво ENCAP Platinum Medal. Неговата интуитивна информационно-развлекателна система осигурява свързаност и удобство, позволявайки на водачите да се съсредоточат върху задачите си.

Повече за SuperVan ще бъде споделено, когато първите превозни средства бъдат на нашия пазар, което се очаква да стане през Q1 на 2025 г.

 

 

Горещи

Коментирай