Показаха летящия автомобил на Chery, който е напълно безпилотен ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/pokazaha-letyashtiya-avtomobil-na-chery-koyto-e-napalno-bezpiloten-video Auto.blitz.bg
Показаха летящия автомобил на Chery, който е напълно безпилотен ВИДЕО

Първият летящ автомобил Chery беше представен в Китай. Неговите прототипи вече се тестват активно, съобщава сайтът Autohome.

Летящият автомобил Chery има доста нестандартна конструкция и се състои от три модула - двуместна пътническа капсула, автомобилно шаси и крила с витла и опашка.

Летящият автомобил Chery е напълно безпилотен - няма волан и педали. За полет пътническата капсула се отстранява от шосето и върху нея се поставят крила. Ако все пак се наложи пътуване по пътя, тогава крилата се отделят и капсулата отново се поставя върху шасито с колела.

Renault показа първия си мотоциклет, ето какви са характеристиките ВИДЕО

Отбелязва се, че безпилотният летящ автомобил е изграден на специализираната платформа Chery S2 Mars. Може да излита и каца вертикално.

Вижте по какъв необичаен и изненадващ начин може да се управлява кола ВИДЕО

Електрическите двигатели позволяват да се развие скорост до 120 км/ч във въздуха и да се издигнете на височина до 1000 м. По време на тестовете прототипите на Chery извършват полети с продължителност до 40 минути и преодоляват до 80 км.

От Chery твърдят, че използването на летящи коли, които могат да пътуват на кратки разстояния във въздуха, ще намали задръстванията. Това е много актуално, особено за големите градове и мегаполиси.

Горещи

Коментирай