Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок подкара бясно Audi Quattro, превърнато в "турбо чудовище"

  • 25.09.2022 9:50 /
  • 786 /
  • 0
Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок подкара бясно Audi Quattro, превърнато в "турбо чудовище"

Известният шоумен Кен Блок публикува видеоклип с теста на новия си автомобил - реплика на Audi Sport Quattro. Тези автомобили се състезаваха на пистите в средата на 80-те години - златната ера на състезанията.

Репликата на Audi Sport Quattro е създаден от немското студио LCE Performance, като спортният автомобил се задвижва от 2,5-литров петцилиндров турбодвигател и има мощност от повече от 730 конски сили (а на теория моторът може да развие над хиляда конски сили). Студиото изработва такива реплики по поръчка. Цените започват от 140 хил. евро.

Предната част на каросерията, заедно с вратата, е заимствана от Audi 80 седан, а задната част, след средните стойки, е заимствана от обичайното quattro.

Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок повтори класическа реклама на Audi

Вратите на багажника са от полимер, подсилен с фибростъкло, но останалите външни панели са изработени от швейцарската фирма Seger and Hoffmann от многослойна арамидна тъкан.

Двигателят развива повече от 730 конски сили, но на уебсайта на LCE Performance се казва, че може да достигне 1081 конски сили. Репликата е оборудвана с шестстепенна механична скоростна кутия с лост CAE и задвижване на всички колела. Теоретичната максимална скорост е 330 км/ч.

Интересно е, че спортният автомобил се допуска за шофиране на нормалните пътища. Ако обаче не е необходима такава прекомерна мощност, сервизът ще построи реплика с 250 к.с. и сертификат от ъюза за технически надзор TÜV. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ