Мъж копа леха в градината си и откри загадка, която всички се опитват да разгадаят

 • 27.04.2020 8:00 /
 • 31706 /
 • 2
Мъж копа леха в градината си и откри загадка, която всички се опитват да разгадаят

Както и мнозина от нас, Крис Хопкинс от Бромсгроув във Великобритания, използва периодът на самоизолация, за да ремонтира своя дом, прекарвайки и известно време в градината си, за да я облагороди и украси. 

Но, изкопавайки дълбока яма, за да се добере до слой почва без корените на плевели, мъжът останал потресен, откривайки почти неповреден мотоциклет, който, както се предполага, е модел на Puch от края на 60-те години на миналия век. 

Удивително било, че моторът бил запазил в добро състояние повечето от своите детайли, включително фаровете, кормилото, резервоара и предното колело. 

Мотоциклет под ливадата 

51-годишният Крис живее в тази къща повече от осем години заедно с дъщерите си Наташа и Скарлет Хопкинс, които са на 17 и 13 години, но казва, че мотоциклетът е най-странната вещ, която той някога е намирал в границите на своя имот. 

И макар мъжът да си няма и понятие откъде се дянал моторът, той каза, че би било интересно да се предположи, кой и защо е скрил мотоциклета. Най-вероятно става дума за престъпник, опитал се да прикрие престъпление. 

"Изпаднах в шок, откривайки мотора в градината си, това е потресаващо. Той изглежда наистина добре, но не можем да разберем, кой го е закопал тук и защо", казва Крис. 

Най-вероятно това е краден мотоциклет и притеснил се престъпник го е погребал преди десетилетия, за да го скрие. 

Възможно е той да е забравил къде го е закопал или да са го хванали. 

Историята на една неочаквана находка 

Крис, който е служител на администрацията на месния жилищен фонд, започнал да работи в градината си през последните дни на април. Надявайки се да не стои със скръстени ръце по време на изолацията, той с часове внимателно оформял леха, преди да помоли дъщерите си да му помогнат да изкопае земята в покрайнината на градината му. 

 

Предишните собственици използвали пространството като площадка за изхвърлянето на градинарски отпадъци, което създало временна купчина от компост, съдържаща богата на питателни вещества почва. 

След като обаче те изкопали един метър надолу, Крис, Нашата и Скарлет с учудване си ударили лопатите в някакъв метал. 

Това ги заинтригувало и те продължили да копаят. Първоначално семейството видяло колело. Тогава те си помислили, че става дума за някакъв детски велосипед, захвърлен преди много години. 

Но когато видели диаметъра на колелото, то те разбрали, че това не е точно така. "След това ние изкопахме различни елементи от мотора, включително детайли от двигателя, предното колело, фаровете, кормилото и хромирани детайли. Таз марка се казва Puch. Тя е от края на 60-е и началото на -70-е години. Намерих подобни в интернет", разказва Крис. 

Тайна, погребана под земята 

"Би било интересно да се разговаря с реставртор на стари мотоциклети, който, вероятно може да каже повече за находката ми и да види дали може да я накара отново да работи", казва още Крис. 

Той и в момента не знае как моторът се е оказал погребан в градината му. Той се опитал да разпита съседите. 

Според една от теорите, това е откраднат мотор, с който някой е катастрофирал и избягал. Крис обаче има време да разгадае загадката на находката си. "Лехата изглежда добре, ако не бях я започнал, никога нямаше да открия мотора, той просто би си останал под земята", казва Крис. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • зоро
  27.04.2020 12:11
  Колко фарове има този мотор
 • До Зоро
  29.04.2020 14:10
  Блица се дезинфекцирали заради Коронавируса и сега виждат двойно.