Tesla Model S се запали, заключи шофьора и го изпепели (ВИДЕО)

  • 04.04.2019 9:00 /
  • 17546 /
  • 0
Tesla Model S се запали, заключи шофьора и го изпепели (ВИДЕО)

Tesla Model S се запали и уби своя шофьор, затваряйки всички врати, когато колата се възпламени при катастрофа. Трагедията се е разиграла Маями, колата е била управлявана от 18-годишен младеж, информират местни медии.

Известно е, че младежът е карал със скорост от 120 до 152 километра в час, загубил е контрол и се е ударил в палмови дървета. Нито превантивната система за избягване на сблъсък, нито функцията за активна безопасност успели да се справят със ситуацията. 

Откриха още един недъг на Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Веднага след удара, повреденият акумулатор на електрическото превозно средство избухнал. Шофьорът не успял да излезе от колата. Пожарникарите, които пристигнали на мястото на инцидента, също не могли да му помогнат - колата била заключена. На всичкото отгоре тя горяла толкова силно, че огнеборците я гасили дълго време. 

Гори Tesla Model S! Колко тона вода трябват, за да бъде угасена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Дръжките на вратите Tesla Model S са скрити в ниши на вратите, по-далеч от любопитни ръце. В случай на злополука, те автоматично изскачат, като едновременно с това се отварят всички ключалки. Но по неизвестна причина това не се случило при страшния инцидент във Флорида.   

Властите на САЩ започнаха разследване на Tesla заради 2 убийствени катастрофи

Представителите на Tesla вече са изразили съболезнования на роднините и приятелите на починалия и са добавили, че при висока скорост по време на инцидент колата може да се запали./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ