Властите на САЩ започнаха разследване на Tesla заради 2 убийствени катастрофи

  • 05.03.2019 9:00 /
  • 11887 /
  • 0
Властите на САЩ започнаха разследване на Tesla заради 2 убийствени катастрофи

В САЩ Националното управление за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) и Националният съвет по безопасност на транспорта (NTSB) започнаха разследване на два инцидента с електрически превозни средства на Tesla, които доведоха до смъртта на двама души.

И двата инцидента са станали във Флорида в рамките на една седмица, съобщава Reuters. Също там неотдавна 38-годишен шофьор на Tesla Model S с включен автопилот се опита да прескочи на червен светофар на кръстовище с над 150 км/ч и предизвика много тежка катастрофа. 

Tesla Model S на автопилот предизвика брутална катастрофа, Илон Мъск си намери оправдание в... (ВИДЕО)

Първият инцидент се случил на 24 февруари. В автомобил Tesla Model S от 2016 г. избухнал акумулаторът и 48-годишния шофьор изгорял жив в страшния пожар.

При втория инцидент Във втория случай моделът на Tesla Model 3 от 2018 г. се блъснал отзад в тир и покривът на колата бил отрязан, а шофьорът загинал на място. Засега не е известно в кой режим се движел електрическият автомобил, но инцидентът прилича досущ на катастрофа с Tesla от 2016 година. 

Експерти разкриха важен недостатък на електрическите автомобили

Тогава  колата се движела в режим на автопилот, също се блъска отзад в тир, при което е отрязан покрива ѝ. Това е първата фатална катастрофа с Tesla. 

Напомняме, че на 1 март започна продажбата на най-евтиния модел Tesla. Цената на Tesla 3 в минималната конфигурация е $ 35 000. В същия ден компанията обяви затварянето на всички автосалони и прехвърлянето на продажбите в интернет, което ще намали цената на автомобилите. 

Гори Tesla Model S! Колко тона вода трябват, за да бъде угасена (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано шефът на Tesla Илон Мъск заяви, че може би компанията няма да реализира печалба през първото тримесечие. Всичко това заедно доведе до спад на акциите на компанията с почти 8%, което напълно компенсира раста за седмицата./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ