Специалистите разясниха какво шокиращо нещо ще се случи с китайските коли

https://auto.blitz.bg/novini/specialistite-razyasniha-kakvo-shokirashto-neshto-shte-se-sluchi-s-kitayskite-koli Auto.blitz.bg
Специалистите разясниха какво шокиращо нещо ще се случи с китайските коли

В Китай, където електрическите коли бият всички рекорди по популярност, идват трудни времена. Според експерти от консултантската компания Alixpartners 85% от китайските производители на електромобили ще затворят през следващите шест години.

Причината за това ще бъде жестока ценова война, която се разрази на фона на бързото нарастване на популярността на електрическите автомобили.

Китайският пазар на електромобилите процъфтява, но тази динамика създава нездравословна конкуренция. Много производители, в преследване на пазарен дял, влязоха в ценова война, намалявайки цените на колите си до краен предел.

Тази ситуация създава изключително трудни условия за по-малките играчи, които не могат да си позволят дъмпинг, както прави гигантът BYD, компенсирайки ниските цени с огромни обеми продажби.

Анализаторите на Alixpartners прогнозират, че до 2030 г. от 137 китайски производители на електрически превозни средства ще останат само 19 от най-успешните и финансово стабилни играчи.

От една страна, ценовата война е добра за купувачите, които получават възможността да закупят електрически автомобил на достъпна цена. От друга страна, прогнозираното намаляване на броя на производителите може да доведе до монополизиране на пазара, което може да се отрази негативно на качеството и разнообразието на предлаганите модели.

Как "хърватския Илон Мъск" направи революция при електромобилите СНИМКИ

През следващите години китайският автомобилен пазар ще се характеризира с интензивни процеси на сливания и придобивания. По-успешните компании ще поемат по-малко успешните конкуренти, консолидирайки пазара и намалявайки броя на играчите.

До 2030 г. пазарът ще се свие няколко пъти, а броят на производителите на електромобили ще намалее значително. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай