Пускат електрически скутер с покрив и кабина като от фантастичен филм ВИДЕО

  • 07.03.2024 9:50 /
  • 6188 /
  • 0
Пускат електрически скутер с покрив и кабина като от фантастичен филм ВИДЕО

Американската компания Avvenire представи новия си модел Tectus. Необичайният електрически скутер влиза в продажба на цена от 6995 долара, съобщава се на уебсайта на производителя.

Новият Avvenire Tectus е доста нетрадиционен електрически скутер, защото има остъклена кабина. Всъщност това е капсула на три колела с дължина 2,4 м и маса 225 кг. С външния си вид напомня машина от фантастични филми.

Avvenire Tectus ще е евтина алтернатива на електромобилите. Кабината с покрива не само предпазва от лошо време, но е оборудвана и с климатик и нагревател. Няма врати - капсулата просто се отваря напред. Отзад има малък багажник.

За удобство при паркиране има камера за задно виждане, също срещу заплащане се предлага безжично зареждане за смартфони, контрол на налягането в гумите и дори скенер за пръстови отпечатъци.

Новият Dacia Duster бе показан на автоизложението в Женева ВИДЕО

Мощността на електромотора е 2,7 ​​к. с. (2 кВт) и позволява на Avvenire Tectus да ускори до 32 км/ч. Капацитетът на батерията от 6 кВт∙ч дава възможност за изминаването на до 160 км без презареждане. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ